Telers en exporteur verbonden door Celosia cristata

Kwekers Aris de Koning en en Feiko Sonneveld, telers van resp. de Cleosia Jack serie en Celosia Reprise, beide soorten (Celosia cristata) van veredelaar Evanthia, gaan een intensieve samenwerking aan met bloemenhandel W.K. Heyl.

Deze zomer presenteerde W.K. Heyl, specialist in het beleveren van Duitse vakbloemisten, als eerste de Celosia Jack serie. Deze nieuwe serie werd voor 2021 exclusief geteeld door Aris de Koning en wordt gekenmerkt door een sierlijke hanekam en vele kleurrijke bloemetjes langs de steel. Een nieuwe verschijningsvorm, waarmee de geliefde snijbloem als volumineuze boeket booster gepresenteerd werd. Om afstemming en kennisdeling rondom deze nieuwe introductie goed te kunnen organiseren, werd de Jack serie gefaseerd en exclusief aangevoerd via Heyl.

In oktober staat Celosia Reprise van kweker Feiko Sonneveld in de spotlight bij W.K. Heyl. Daar waar de toelevering van Celosia doorgaans geleidelijk afneemt rond half oktober, gaat de productie van Celosia Reprise bij Sonneveld nog door tot in december. Reprise is een relatief nieuwe serie, ontwikkeld voor het exclusieve segment. Vanuit de veredeling van Evanthia wordt de serie op korte termijn uitgebreid met nieuwe kleuren. Dankzij de genetisch compacte gewasstructuur met aanzienlijk kleinere bladeren én een uitgekiende plantdichtheid in het naseizoen, kan het leveren aan de handel en bloemist verlengd worden. Hiermee is de markt verzekerd van een ruime beschikbaarheid en een hoge kwaliteit stelen tot diep in de herfst. Heyl legt nadruk op de ‘late’ beschikbaarheid van Celosia in de webshop. In ‘Midnight Colors’, het nieuwe thema voor seizoensinspiratie bij W.K. Heyl, komen de bonte herfstkleuren en bijzondere bloemvorm en -textuur van Celosia geheel tot hun recht.

Voor meer informatie:
Evanthia BV
Vlotlaan 560
2681 TX Monster
+31 (0) 174 715100
sales@evanthia.nl 
www.evanthia.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven