AVAG, TNO en HortiHeroes lanceren HortiTech Innovation Traineeship

TNO, AVAG en HortiHeroes hebben vorige week tijdens GreenTech Live&Online het HortiTech Innovation Traineeship gelanceerd. In dit traineeship gaan talentvolle afgestudeerden met een wo-opleiding in twee jaar tijd bij drie verschillende tuinbouw technologie bedrijven werken en volgen tegelijkertijd een ontwikkelprogramma bij HortiHeroes.

Het HortiTech Innovation Traineeship gaat in het voorjaar van 2022 van start en is exclusief voor AVAG-leden. De branchevereniging voor tuinbouwtechniekbedrijven telt sinds deze zomer meer dan zeventig leden. 

Binnen de technologiebedrijven in de glastuinbouwsector verandert de vraag van vaardigheden, waar voorheen met name de nadruk lag op productie, verplaatst deze naar R&D. Met name talenten met kennis gericht op robotica en digitalisering zijn veelgevraagd. De sector is veelal nog onbekend bij de wo-afgestudeerden. Dit traineeship is voor hen volgens de drie partijen dé kans om kennis te maken met deze innovatieve sector.

Annie van de Riet, AVAG: “Onze gezamenlijke missie is om jong en hoogopgeleid technisch talent naar de sector te trekken. Er vindt een strenge selectie plaats en dat moet ook want voor bedrijven is dit een kans om hun R&D activiteiten een boost te geven. Als een bedrijf project heeft waar het niet aan toe komt of er ontbreekt tijdelijke capaciteit dan is het traineeship een mooie kans om innovatie te versnellen”.

“TNO ondersteunt de technologiebedrijven in de tuinbouwsector met kassenbouw en data science kennis. Samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen wordt steeds belangrijker. Dit traineeship brengt deze dichter bij elkaar, aldus Egon Janssen, clustermanager tuinbouw binnen TNO.

Voordelen trainee
“Het heeft voor bedrijven enorme voordelen om met een trainee te werken, ze hebben een hoog leervermogen, waardoor ze snel van waarde zijn. Daarnaast vindt er in korte tijd kruisbestuiving plaats tussen ervaren collega’s en de jonge talenten” aldus Lenny Dijkshoorn, programma manager bij HortiHeroes. Puck van Holsteijn, directeur HortiHeroes voegt daaraan toe: “Dit is het  eerste initiatief voor een sector traineeship, het is nieuw en uniek voor bedrijven in onze sector, trots ben ik dat we dit in samenwerking met TNO en AVAG kunnen realiseren.”

Bron: HortiHeroes


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven