Decorumleden komen samen voor kennissessie "LED in de kas" bij Together2Grow

Decorum heeft afgelopen donderdag in samenwerking met Ledgnd de kennisbijeenkomst "LED in de kas" georganiseerd. Deze bijeenkomst vond plaats in de productiehal van Decorum kweker en klant van Ledgnd, Together2Grow. Tijdens deze bijeenkomst zijn er verschillende interessante sprekers aan bod gekomen, waaronder gastsprekers van Phenovation en B-Mex. Er is gesproken over de verschillen in LED armaturen, hoe je kritisch moet blijven bij het beoordelen van de lichtplannen, de beschikbare subsidies op LED, maar ook over de integratie en optimalisatie van LED in de kas.


Stef de Jong (Decorum) in gesprek met Maarten van Bemmel (Ledgnd)

In de sessie met de experts van Ledgnd, Phenovation en B-mex zijn onderwerpen aan bod gekomen die bij de meeste telers spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aankoopproces van een LED armatuur, maar ook hoe je de integratie in de kas succesvol laat verlopen. Daarnaast is de optimalisatie van je installatie van belang, waar weer verschillende mogelijkheden voor zijn. Hoe ga je hier als teler nou mee om? Aan de hand van slimme sensoren en het MyLedgnd platform krijgt de teler ondersteuning bij deze integratie en optimalisatie.

Er is veel mogelijk met LED, maar de benodigde investering is ook fors. Dit maakt het lastig om te bepalen waar je als teler goed aan doet. Je wilt immers geen kat in de zak kopen. Om deze reden geeft Ledgnd merkonafhankelijk advies om antwoorden te bieden op deze vraagstukken. Wanneer de installatie verzorgd is denkt Ledgnd ook mee in de optimalisatie van de LED installatie. Samen met B-Mex is het MyLedgnd portaal ontwikkeld, waar in gebruiksvriendelijke dashboards je kasklimaat wordt weergegeven. In de nabije toekomst is het vanuit MyLedgnd zelfs mogelijk om dimadviezen aan de klimaatcomputers aan te bieden‘’ aldus Operationeel Directeur Ramón van de Vrie.

Voor meer informatie:
Ledgnd B.V.
Cypresbaan 16
2908 LT Capelle aan den IJssel
+31 (0)113 40 50 39
info@ledgnd.com
www.ledgnd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven