Hogere luchtvochtigheid draagt bij aan de CO2-opname bij chrysanten

Tholen - Steeds meer chrysantenbedrijven kiezen voor een nevelinstallatie. Zo ook Linflowers uit Nieuwaal. Zij bouwden dit jaar hun derde, gloednieuwe chrysantenbedrijf. Deze kas is 7,5 hectare groot. In totaal teelt Linflowers op dit moment 13 soorten op 15 ha chrysanten met ongeveer 30 vaste medewerkers.

Links: de stalen aansluiting op de hoofdleiding. Rechts: hoofdleidingen die naar de pompunit gaan (achter de wand staat de pompunit).

Voor JB groep is de familie Van Tuijl geen onbekende. Ze hebben in het verleden al bij andere bedrijven nevelinstallaties geïnstalleerd. Jordy van den Berg, JB Groep: "En dat beviel blijkbaar goed. Dankzij de vernevelaars zag David van Tuijl dat de luchtvochtigheid beter in de kas blijft. Daardoor wordt de CO2 beter opgenomen wat de kwaliteit van de chrysant ten goede komt."

Naast Linflowers is JB Groep momenteel ook bij U-Grand uit De Lier (10 hectare) om een nevelinstallatie te installeren. U-Grand is een samenwerking van Michel Grootscholten Chrysanten (MG Grand BV) en Van Uffelen Flowers. Het nieuwe bedrijf verrijst aan de Laan van Boekesteijn, op de plek waar tot op heden twee groentetelers hun bedrijf hadden.

Voor meer informatie:
JB Groep
Veilingweg 27b
2675 BR Honselersdijk
+31 (0)174  28 77 63
info@jbgroep.nl 
www.jbgroep.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven