Piet Vijverberg wint waterprijs

"Zes keer doorgelicht en elke keer was de waterkwaliteit perfect onder controle"

Maar liefst zes keer controleerde het team van Roam Technology het watersysteem van Piet Vijverberg afgelopen jaar en elke controle bleek dat de waterkwaliteit op vlak van levende schimmels perfect onder controle was. Mede daarom heeft het bedrijf de Huwa-San waterkwaliteit-cup 2020 in de categorie sierteelt gewonnen.

Waterkwaliteit
Naar jaarlijkse gewoonte werden begin dit jaar de Huwa-San waterkwaliteit-cups 2020 uitgereikt door Roam Technology. De producent van het wereldwijd bekende desinfectiemiddel Huwa-San reikt deze prijzen uit aan haar klanten die het best scoren op vlak van waterkwaliteit. De voorgaande jaren werden de winnaars telkens uit Nederland gekozen, maar dit jaar kwamen voor het eerst klanten uit de hele BeNeLux in aanmerking. Bij het bepalen van de winnaars werd er naast de waterkwaliteit ook rekening gehouden met enkele andere parameters zoals percentage van oogst-uitval, teeltresultaten en algemene kwaliteit van de eindproducten. Dit jaar werden er twee prijzen uitgereikt: één voor de beste waterkwaliteit in de groenteteelt en één voor de beste waterkwaliteit in de sierteelt.

Categorie Sierteelt: winnaar Piet Vijverberg (NL)
In de categorie sierteelt viel Piet Vijverberg (Nederland) in de prijzen. Dit bedrijf uit Monster teelt Phalaenopsis en Dracaena op een totale kasoppervlakte van 7.5 ha. De kwekerij gebruikt Huwa-San TR-50 als desinfectiemiddel sinds januari 2019, op advies van Albert van Hoeven (Royal Brinkman). De doelstelling van het gebruik van Huwa-San was om de algemene waterkwaliteit te verbeteren en het leidingsysteem schoon te houden.

Naast een uitstekende waterkwaliteit, waren ook de algemene hygiëne en de teeltresultaten bij Piet Vijverberg doorslaggevend voor de eindwinst. Technical Sales medewerker Niels Claes van Roam Technology heeft het watersysteem van Piet Vijverberg in 2020 zes keer doorgelicht, en elke controle bleek dat de waterkwaliteit op vlak van levende schimmels perfect onder controle was. Dit is in dit type teelten natuurlijk van enorm belang.

Van links naar rechts: Albert van Hoeven (verkoopmanager Royal Brinkman), Sander Vijverberg (directie/eigenaar Kwekerij Piet Vijverberg BV) en Niels Claes (Technical Sales BeNeLux Roam Technology).

Winnaar Sierteelt Waterkwaliteit-cup 2019 – Gerbera United
Omwille van de uitbraak van de corona-crisis begin 2020, zijn de aankondigingen van de winnaars van de Huwa-San Waterkwaliteit-cup 2019 wat op de achtergrond verzeild geraakt. Maar uitstel hoeft geen afstel te betekenen.

In de categorie sierteelt was Gerbera United locatie Zevenhuizen (Nederland) in 2019 de gelukkige winnaar.  Gerbera United kweekt op drie locaties (10.5 ha) een grote diversiteit aan gerbera’s met de focus op bijzondere rassen. Op deze kwekerijen wordt door Roam Technology jaarrond regelmatig de waterkwaliteit over het gehele systeem gecontroleerd.

Jef Van Gorp (Technical Sales Roam Technology), Dick Kooij (zaakvoerder Gerbera United), W.P. van den Berg (zaakvoerder Gerbera United) & Niels Claes (Technical Sales Roam Technology).

Voor meer informatie:
Roam Technology NV
Geleenlaan 24
3600 Genk
Tel: +32 89 44 00 42
Email: info@roamtechnology.com
www.roamtechnology.com 

 

 

SANAC
www.sanac.be
info@sanac.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven