Kerklaan Greenhouses renoveert kasdek bij Kwekerij De Stadsweiden

Bij Kwekerij De Stadsweiden in Ermelo heeft Kerklaan Greenhouses een dek renovatieproject gerealiseerd. Op een bestaande kas werden eerst de verouderde foliebogen verwijderd. “Het dek was verouderd, waardoor de onderhoudskosten steeds meer opliepen. Het was nodig aan vervanging toe", aldus Jan en Johan van Straaten van Kwekerij De Stadsweiden.

Ter vervanging is gekozen voor een aluminium Venlodek met een dubbele nokluchting. "De hortensia’s hebben tijdens de kweek veel lucht nodig en daarom is dit type dek ideaal voor ons.”


De oude foliebogen vóór renovatie

Het is niet voor het eerst dat Kerklaan een klus aanneemt bij Kwekerij De Stadsweiden. Namens de kassenbouwer waren met name Hans Kerklaan en Rick van Buijtene nauw betrokken bij het renovatieproject.


Een nieuw aluminium dek

Bijzonder aan dit project was dat dat de kweek van hortensia’s in de ondergelegen teeltruimte gewoon door ging. Jan: “We hebben op normaal niveau door kunnen kweken en ondervonden nauwelijks hinder van de werkzaamheden.”

Voor de beglazing van het dek is er gebruik gemaakt van diffuus glas met 45% haze. Hierdoor kunnen de hortensia’s naar eigen zeggen nóg uniformer worden opgekweekt. “We zijn nu een aantal maanden verder en het resultaat is al goed te merken. Tijdens de koude wintermaanden is ons gasverbruik aanzienlijk verminderd, omdat het nieuwe glasdek dichter is dan het oude foliedek. In de zonnige zomermaanden hopen we het verschil pas echt goed te gaan merken.”


Beglazen

Voor meer informatie:
Kerklaan Greenhouses
Hans Kerklaan
+31 (0)6 10 20 44 12
hans@kerklaangreenhouses.nl
www.kerklaangreenhouses.nl

Kwekerij De Stadsweiden
0341 472 750
www.kwekerij-stadsweiden.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven