Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dirk-Jan Bakker haalt vroegste Van Iperen-herinneringen op

Dit jaar bestaat Van Iperen uit Westmaas 100 jaar. Sinds 1921 begeleidt het bedrijf klanten in de tuinbouw, akkerbouw, fruitteelt, groenvoorziening, bloembollenteelt en veehouderij bij een integrale aanpak om gewassen te voeden, versterken en beschermen. Dirk-Jan Bakker, algemeen directeur bij Van Iperen, is trots op de mijlpaal en deelt hieronder zijn vroegste Van Iperen-herinneringen.

Binnenkort hoopt hij 40 te worden en sinds hij kan praten is Van Iperen voor hem een begrip: "Mijn eerste bevatting van Van Iperen was het bedrijf van mijn vader. Toen mijn vader Van Iperen overnam van zijn vader Jan Bakker stond het er niet goed voor. Ik was toen zes. Mede door de hulp van twee van zijn ooms kon mijn vader het bedrijf overeind houden en stapje voor stapje gaan ontwikkelen. Als kleine jongens mochten mijn broer en ik op zaterdag altijd mee. Voor ons betekende dit iedere zaterdag een groot avontuur. We klommen op stellingen, renden 3 hoog over de kunstmestklampen, maakten pijl en boog van tonkinstokken, checkten alle heftrucks of er nog contactsleutels op zaten en nog meer van dergelijke zaken. Kortom, we deden alles waar onze afdeling Veiligheid nu acuut grijze haren van zou krijgen. Maar die afdeling bestond toen nog niet.”

Van Iperen klom uit het dal. Dirk-Jan heeft de samenwerking met zijn vader enorm gewaardeerd. Dirk-Jan: "Dit was een mooie tijd, waarin de vader-zoonband erg hecht werd. Het afscheid van mijn vader in 2016 viel me in eerste instantie zwaar: mijn alter ego was plotseling weg. Na een paar maanden rouw begon ik van de ruimte te genieten, van het vol gas ondernemen. Het voelt nog steeds dagelijks als een waardevol geschenk om het zorgvuldig opgebouwde familiebedrijf als derde generatie te mogen voortzetten. Tegelijkertijd is het ook een hele verantwoordelijkheid om het bedrijf, dat door de onmogelijkheden heen is gegroeid, goed te beheren en nog verder uit te bouwen.”

Samen met collega’s verrichten ze dagelijks veel werk om de klantenkring van dienst te zijn. Dirk-Jan is een dankbaar mens. Dankbaar voor de collega’s, voor klanten en voor leveranciers. Tot slot wil hij vanuit zijn persoonlijke overtuiging schrijven dat hij dank verschuldigd is aan God. “Hij gaf dat een eeuw lang het voorjaar de winter afloste. Hij gaf dat jaar op jaar het seizoen op gang kwam. Dat zaaien en oogsten elkaar afwisselen als een eeuwlange cadans. Dat klanten steeds weer meststoffen en gewasbescherming nodig hadden. Dat wij kracht kregen om ons werk te doen. Dat Hij zegen gaf over het werk van ons hoofd en onze handen. En hoe goed wij ook ons best doen, hoe hard wij ook werken, als hij Zijn zegen blijft geven dan biedt dát perspectief voor nog eens 100 jaar.”

 

Voor meer informatie:
Van Iperen
www.iperen.com
info@vaniperen.com 

 

 

Publicatiedatum: