AGF-concern SanLucar stapt in de bloemenhandel

SanLucar verkoopt naar eigen zeggen dagelijks zo'n 610.000 kilo groenten en fruit uit 35 teeltlanden wereldwijd. Het assortiment omvat ongeveer 90 groenten- en fruitproducten in alle variëteiten en smaken.

Nieuw marktsegment
Zoals gemeld door de Duitse Lebensmittel Zeitung waagt het bedrijf zich nu in een nieuw marktsegment met bloemen en planten. Armin Rehberg, sinds 1 januari 2021 directeur Operations bij SanLucar, is zeer bekend met dit segment. Als voormalig hoofd van de telerscoöperatie Landgard stond hij immers aan het hoofd van de Duitse marktleider in bloemen en planten.

"Uitstekende uitbreiding van het productassortiment"
In antwoord op een vraag van Cash legt een woordvoerder van SanLucar uit dat het momenteel werkt aan innovatieve bloemen- en plantenconcepten, met name in het premiumsegment en dat het deze binnenkort aan haar klanten zal presenteren. "Wij denken dat deze een uitstekende aanvulling zullen zijn op het kernassortiment van SanLucar met hoogwaardige groenten en fruit en op de reeds bestaande aanvullende assortimenten, zoals Vers gesneden, Convenience en Smoothies/Juices," aldus het bedrijf.

Dit betekent dat het goed mogelijk is dat bloemen van SanLucar binnenkort ook in Oostenrijk verkrijgbaar zullen zijn. Want volgens het bedrijf zal SanLucar Flowers "in de toekomst het gehele afzetgebied van SanLucar bestrijken en daarmee ook de strategische klanten van SanLucar." In Oostenrijk is, zoals bekend, Rewe International de belangrijkste partner van SanLucar.

Bron: CASH / LZ

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven