Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

25 jaar verduurzaming van de wereldwijde tuinbouwsector met MPS

MPS publiceert vandaag een webpagina waarop het verhaal van duurzaamheid in de tuinbouwsector wordt verteld. De organisatie bestaat dit jaar 25 jaar, maar door de coronacrisis werd dit niet groots gevierd. Met deze webpagina laat MPS het moment niet ongemerkt voorbijgaan. “Voor kwekers, door kwekers, dat is MPS en dat is het verhaal wat we willen vertellen”, zegt Daan de Vries, die sinds 1 december CEO is van MPS.

Kwekers, oudgedienden en werknemers, nationaal en internationaal vertellen hun verhaal op de jubileumpagina. Van de eerste MPS-ABC deelnemer (Van Veen Gerbera) tot aan de ontwikkeling van de nieuwe registratieomgeving: alles komt voorbij. “En de pagina blijft in ontwikkeling, ook in 2021. We blijven hier het verhaal van kwekers vertellen”, vertelt De Vries. “2021 wordt een belangrijk jaar voor ons. Mede doordat Royal FloraHolland certificeren verplicht stelt. Een nieuwe groep kwekers start hierdoor met certificeren. Dit zijn vooral kleinere kwekers. Als CEO van MPS wil ik werken aan het verduurzamen van de hele internationale keten waarbij ook de arbeidsomstandigheden niet worden vergeten. Tegelijk wil ik zorgen dat onze registratieomgeving voor iedereen eenvoudig blijft. Voor MPS is verduurzaming corebusiness, maar voor veel mensen is het iets dat ze erbij doen.”

Gebruiksvriendelijkheid
MPS heeft afgelopen jaar een nieuwe MPS-ABC registratieomgeving ontwikkeld waarop inmiddels bijna alle deelnemers zijn overgezet. “Kwekers reageren overwegend positief. Met name het gebruiksgemak en de persoonlijke hulp bij het starten in de nieuwe omgeving worden genoemd door deelnemers. Voor ons is het belangrijk om goed aan te sluiten op de praktijk en te zorgen dat het systeem praktisch blijft”, zegt De Vries.


De eerste pilotgroep van MPS-ABC in 1994

Met de nieuwe registratieomgeving speelt MPS in op de eisen vanuit de markt voor meer transparantie over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Een voordeel is dat deelnemers het verbruik op een smartphone of tablet kunnen invoeren. Op deze manier wordt het ook makkelijker om te voldoen aan de belangrijkste eis van het nieuwe MPS-ABC certificatieschema dat op 1 januari 2021 ingaat, namelijk dat de registratie van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen per toepassing wordt bijgehouden.

Verdubbeling aanmeldingen
MPS ziet een verdubbeling van het aantal aanmeldingen voor MPS-ABC ten opzichte van de eerste maanden van 2020. Dit komt door de ontwikkelingen bij Royal FloraHolland, maar ook doordat steeds meer marktpartijen transparantie en milieucertificering vragen. “Samen met kwekers willen wij de tuinbouwsector helpen verder verduurzamen. Wat ik belangrijk vind, is om kwekers en kopers te spreken en écht te begrijpen hoe hun bedrijf werkt zodat we onze diensten op een praktische manier kunnen blijven innoveren.”

Klik hier voor het uitgebreide overzicht van 25 jaar MPS.

Publicatiedatum: