Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pick-by-Vision

Heemskerk Flowers introduceert innovatieve manier van orderpicken

Heemskerk Flowers introduceert een nieuwe manier van orderpicken; Pick-by-Vision. Door dit orderpick proces via een smartglass wordt er veel sneller gepickt en worden er minder fouten gemaakt. Heemskerk Flowers is naar eigen zeggen het eerste en enige bedrijf in Nederland dat hiermee werkt.
 
Pick-by-Vision
Met een simpele touch op de bril verschijnt een pickorder. Een startscherm geeft aan wat het volume is van de order en hoeveel karren er nodig zijn. Vervolgens begint het orderpicken. De bril geeft de looproute aan, laat zien welk product er gepakt moet worden en welk aantal. Doordat de looproute is ingepland én er twee looprichtingen ingebouwd zijn, wordt er sneller gepickt. Zo is de snelheid van het orderpicken bij Heemskerk Flowers inmiddels al gegroeid met 55%.


 
Het is ook veel minder foutgevoelig doordat er wordt gepickt op locatie en productfoto, en niet op productnaam. Mocht er toch een verkeerd artikel worden gepakt, dan geeft de bril een foutmelding. Met Pick-by-Vision is de foutmarge gedaald van 3,5% naar 1,5%.
 
Naast snelheid en kleinere foutmarge is het ook een groot voordeel dat nieuwe medewerkers heel snel aan de slag kunnen met Pick-by-Vision. Het inwerkproces wordt verkort en nieuwe medewerkers zijn sneller op het gewenste niveau.
 
Het verhaal achter Pick-by-Vision
In familiebedrijf Heemskerk Flowers is nu de tweede generatie aan het roer. Het mooie van het verhaal achter Pick-by-Vision is dat deze ontwikkeling vanuit de derde generatie komt. De ontwikkelaar achter Pick-by-Vision is namelijk Lars Heemskerk, zoon van Bert Heemskerk. Lars is ICT-er in hart en nieren en het ondernemerschap is er met de paplepel in gegoten. Zo is hij op zijn 14-jarige leeftijd al een eigen bedrijf gestart in het bouwen van websites. Zijn droom is altijd al geweest om een product of dienst te ontwikkelen waarmee hij bedrijfsprocessen kan verbeteren. Iets waar Pick-by-Vision heel goed bij aansluit!

Meer ideeën
Lars Heemskerk is continue bezig met door ontwikkelen van Pick-by-Vision. Zo staat er voor Heemskerk Flowers op de planning om een extra check op de kwaliteit in te bouwen. De bril kan via een camera de producten fotograferen, waarbij de kwaliteit kan worden gemonitord en gewaarborgd. Een ander idee voor de toekomst is dat het proces van orderpicken van de planten wordt uitbreid tot orderpicken én direct opbouwen van de transportkarren. Daarbij wordt een stap in het proces overgeslagen en kunnen orders nog sneller worden verwerkt.

Most innovative Startup of 2020
Pick-by-Vision is door The Gulliver Foundation uitgeroepen tot “Most innovative Startup of 2020” en daarmee mag Lars Heemskerk zich de meest innoverende jonge ondernemer van 2020 noemen.

Voor meer informatie:
Heemskerk Flowers
https://nl.heemskerkflowers.com/ 

Publicatiedatum: