LOFE ondersteunt hydroponie project in Zuid-Afrika i.s.m TU-Delft

Planten laten groeien met de wortels in het water, ook wel hydroponie genoemd, is voor LOFE de normale gang van zaken. Maar dat het ook kan worden ingezet om groenten te verbouwen op een Zuid-Afrikaanse kinderopvang, is extra bijzonder. Drie studenten van TU Delft zamelen via crowdfunding geld in om dit project te realiseren. Mede door de leuke hydroponie-overeenkomst besloten beide partijen een samenwerking aan te gaan.

Voedsel verbouwen met hydroponie
Het project in Kaapstad is een initiatief van TU Delft, waarbij elk jaar nieuwe studenten ingezet worden om het project door te ontwikkelen en te verbeteren. Hierbij ondersteunen zij een kinderopvang bij het zo duurzaam en efficiënt mogelijk verbouwen van eigen groenten. Door de inzet van hydroponie beperken zij het waterverbruik en zorgen ze voor een stabiele voedselvoorziening. Dit jaar zamelen de studenten geld in voor nieuwe waterpompen én een goed beveiligingssysteem. Een concreet doel, dat in het nieuwe jaar meteen zal worden uitgevoerd als er voldoende geld ingezameld is.

LOFE
Mede door de leuke match op het gebied van hydroponie werd LOFE benaderd om het project te ondersteunen. Om de donateurs te bedanken voor hun gift, krijgen zij een plantje van LOFE cadeau. Daarnaast doneert LOFE een deel van de webshopinkomsten van december aan het project, zodat alle benodigde materialen voor project South-Africa gekocht kunnen worden.

Meer informatie over dit project en het geven van een donatie is te vinden op de website van TU Delft: https://www.supporttudelft.nl/project/southafrica

Over LOFE 
Het merk LOFE is onderdeel van Anaiah Holland. Het concept draait om een breed assortiment groene en bloeiende plantjes die groeien en bloeien op water. In een decoratief flesje in een stijlvol frame of plateau, worden deze planten per stuk of in mooie mix setjes aangeboden. Bezoek voor meer informatie www.lofe.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.