SchermNed levert PARperfect installatie aan Hendriks Young Plants

Hendriks Young Plants is kweker van jonge planten voor sierteelt en veredelaar van Bella Fuchsia. Het bedrijf is recent uitgebreid met 1,6 hectare. De kas die Ruud, Daan en Freek Hendriks hebben overgenomen kon een flinke upgrade gebruiken. SchermNed installeerde PARperfect, om een optimaal klimaat te creëren voor de beworteling van jonge planten.

Vlnr. Ruud  Hendriks, Peter van der Lingen (SchermNed), Freek Hendriks, Daan Hendriks en Jack van der Voort (SchermNed)

De beste oplossing voor een uniform gewas
Hendriks Young Plants is gespecialiseerd in de teelt van jonge planten van o.a. Fuchsia, Pelargonium Grandiflorum, Osteospermum en Argyranthemum. “Onze kracht is om onbewortelde stekken uit Afrika uit te laten groeien tot gezonde jonge planten die sterk genoeg zijn voor de volgende fase bij kwekers in binnen- en buitenland. Diffuus licht en zo min mogelijk stressmomenten bevorderen de groei van het gewas”, zo vertelt Ruud.  De verbouwing van de overgenomen kas was een behoorlijke klus. “Alleen het glas is blijven staan. We hebben de kas helemaal ingericht naar onze wensen. Met vier teeltafdelingen, een verwerkings- en watertechnische ruimte en de nodige tuinbouwtechniek zoals een dubbele scherminstallatie.” De keuze voor PARperfect was niet per se een 1-2tje. Het alternatief was een ‘gewoon’ energiescherm. “We hebben alle keuzes goed afgewogen, je kunt je geld maar één keer uitgeven.” Wat gaf de doorslag? “PARperfect lijkt ons de beste oplossing voor een uniform gewas. Zo gaan we net weer een stap verder in techniek, om de kwaliteit van onze planten nog verder te verbeteren.

Vlekkeloze installatie
SchermNed installeerde de nieuwe klimaatschermen. Bij het concept PARperfect wordt uitgegaan van een combinatie van schermen, minimaal twee. Het onderste scherm is het Harmony PARperfect klimaatscherm. Bij Hendriks Young Plants is het bovenste scherm de OBSCURA 9950 FR W, een vlamvertragend scherm speciaal ontwikkeld om ’s nachts lichtuitstoot te verminderen. SchermNed komt al sinds de jaren 90 over de vloer bij de familie Hendriks, waar nu de derde generatie de dagelijkse leiding heeft. Carl Stougie is salesmanager bij SchermNed en begeleidde het project bij Hendriks Young Plants. “Natuurlijk is het een voordeel dat onze relatie al een tijd teruggaat, maar het is geen garantie dat we iedere opdracht krijgen. We hebben ook voor deze opdracht ons best moeten doen. En zo hoort het ook.” Het project is zo goed als klaar. “Het is de eerste keer dat we PARperfect geïnstalleerd hebben, voor ons dus ook een nieuwe combinatie. Ik geloof heel erg in het concept en ben benieuwd naar de resultaten straks. De installatie is in ieder geval vlekkeloos verlopen.”

Nette afwerking
“We zijn voor een optimale energiedichte afwerking gegaan. Daarnaast ziet het er superstrak en netjes uit”, zo vertelt Carl. “Zo zijn de vaste energiestroken doek, vervangen door witte plastisol platen. De installatie is tot het glas energiedicht gemaakt, in plaats van tot de glasroede, zoals je vaak ziet. We hebben de steun en opwaaidraden uitgevoerd met een zwarte polyesterdraad.”

Voor meer informatie:
SchermNed
E: info@schermned.nl 
www.schermned.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.