Management Buy Out van Oprins Plant creëert Plant Select

Group MC uit Hasselt verwerft samen met het management van Oprins Plant de aandelen van de familie Oprins. Oprins Plant is een sierteeltbedrijf in Rijkevorsel met een sterke positie in niet woekerende bamboes, bijzondere hortensia’s en Ilex crenata als alternatief voor Buxus. Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Jan en Paul Oprins tezamen met Chantal Quirynen en groeide uit tot een succesvolle speler in de Europese sierteelt-sector.

De markt van tuinbouw en sierteelt ondergaat een evolutie die gedreven wordt door sectorconsolidaties, technologie en nieuwe afzetmarkten en kanalen. Om in te spelen op deze veranderingen, heeft de familie Oprins en het management, onder begeleiding van het M&A huis Capitalize, een strategische partner gezocht om haar visie te vertalen in een ambitieus groeiplan en zo de geografische expansie te bevorderen. Met de uitbreiding van 25.000 m² nieuwe serres in Rijkevorsel - ontworpen volgens de meest recent normen en technologie om optimale kweekomstandigheden te garanderen - is er reeds de eerste stap gezet in de adaptatie en uitrol van de groeistrategie.

Oprins Plant heeft naar eigen zeggen een aantal troeven in handen om sterk door te groeien in Europa en daarbuiten en dit door focus op haar specialisatie, zijn de industriële in-vitro vermeerdering van bamboe en door zich te specialiseren op een select deel van het planten-assortiment.

Plant Select is daarom ook de nieuwe naam voor Oprins plant, aansluitend bij haar voornaamste productcategorieën bestaande uit Bamboo Select, Ilex Select en Hydrangea Select. Plant Select telt 4 productielocaties waar het met een team van 50 medewerkers jaarlijks meer dan een miljoen planten produceert, die hun weg vinden naar klanten in heel Europa via tuinaanleggers, tuincentra, doe-het-zelf ketens, supermarkten, en alsmaar meer ook via internetkanalen.

Wouter Marques, CEO van Plant Select, is enthousiast over nieuwe samenwerking met Group MC: “De professionalisering en ondersteuning door de nieuwe partner zal het groeitraject bevorderen. Vele planten in Europese tuinen vinden hun oorsprong in Rijkevorsel, en Plant Select heeft de ambitie om daar in de toekomst nog vele sierlijke planten aan toe te kunnen voegen.”

Willem Broux, gedelegeerd bestuurder van Group MC onderschrijft de gedrevenheid en groeistrategie van het management en Plant Select: “De combinatie van selectieve productcategorieën en technologische voorloper op gebied van in-vitro vermeerdering positioneren het bedrijf om een mooi groeitraject te realiseren. De verweving van de kennis en ervaring van het management en de investeerders vormt dan ook een ideale kweekcultuur voor de toekomst. Met de nieuwe aandeelhoudersstructuur van Plant Select behoudt het bedrijf tevens het familiaal karakter met het potentieel om door te groeien naar het volgende niveau. Dit sluit ook perfect aan met de Group MC waarde “family owned, professionally managed ”.”

Group MC is een familiale investeringsmaatschappij die risico- en groeikapitaal verstrekt aan kleine en middelgrote ondernemingen met ambitieuze groeiplannen. Investeren vanuit het ondernemerschap en met het lange termijn engagement vormen een solid engagement voor onze investeringen. Voor Group MC is de investering in Plant Select naast Carolus Trees en ABCz Group, de derde participatie in de land- en tuinbouw industrie.

Voor meer informatie:
Plant Select
Wouter Marques
E: wm@plantselect.be
T: +32 478 502 419
www.plantselect.be 


Group MC
Willem Broux
E: Willem.broux@groupmc.be
T: +32 473 611 742
www.groupmc.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.