Carolina Sanchez, the Valley Springs

"Het is een chaotisch jaar geweest, maar wel heel interessant"

Omgaan met COVID-19, een nieuw gewas introduceren (trosrozen en rozen) en een 10-jarig jubileum vieren; het was een chaotisch jaar voor Valley Springs, maar wel een interessant jaar. De Colombiaanse kweker, primair bekend van de hydrangea's, ontving voor de vijfde keer het Rainforest Certificate en is trots op deze prestatie. "Als bedrijf hebben we geleerd dat ongeacht de omstandigheden we altijd oplossingen kunnen vinden als we samenwerken als team," zegt Carolina Sanchez, marketingmanager van Valley Springs.

COVID-19
"De eerste twee weken van de lockdown (van 16-30 maart) waren onzeker omdat we niet wisten wat de markt ging doen en de meeste evenementen werden geannuleerd," vertelt ze. Gelukkig herstelde de bloemenmarkt zich snel zodat alle medewerkers hun baan konden houden. "Ook al moesten we een aantal medewerkers naar huis sturen, om te voldoen aan de regels die stelden dat alleen medewerkers uit niet-risicogroepen en met vitale taken mochten doorwerken. We waren gelukkig in staat om hen zoals gewoonlijk uit te betalen (op tijd en zonder verminderingen) en ook hun pensioen en gezondheidszorgpremies hebben we betaald." Daarnaast zorgde het bedrijf voor boodschappen voor kwetsbare gezinnen. 

Nieuw gewas - rozen
Onlangs is de handelstak in Miami, Floriada, begonnen met de aanvoer van trosrozen. Deze worden geteeld door telers in Bogotá, Colombia en Quito, Ecuador. "We zijn een partnerschap begonnen en deze trosrozen worden in standaard en premium kwaliteit geleverd."

Jubileum
Valley Springs bestaat al sinds april 2010 en viert daarom dit jaar het tienjarig bestaan. In april was er geen mogelijkheid om dit te vieren en omdat er geen garanties zijn dat evenementen dit jaar nog plaats zullen vinden, hebben ze besloten dit op een andere manier te vieren. "We hebben besloten ons logo opnieuw te laten ontwerpen en onze website opnieuw te lanceren."

Blik vooruit
De laatste paar maanden waren een uitdaging. "De extreme regenval heeft een aantal gewassen beschadigd, maar met veel moeite hebben we de markt toch voldoende producten kunnen leveren." De bloemen van Valley Springs gaan naar de VS en Canada. "We kijken uit naar het komende jaar, vooral om onderdeel uit te maken van de Floral Distribution Conference in Doral, Florida, die wordt georganiseerd door WFF&SA; we hopen daar al onze collega's en klanten terug te zien."

Voor meer informatie:
The Valley Springs
www.thevalleysprings.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.