Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugblik online productbijeenkomst FPC Snijorchidee

Als eerste productgroep van Royal FloraHolland organiseerde FPC Snijorchidee op donderdag 24 september 2020 een online productbijeenkomst. Het webinar had de vorm van een talkshow en diende als vervanging van de Productdag. De productgroep Snijorchidee is hard geraakt door corona vanwege het instorten van de markt voor evenementen. Aan tafel waren de geluiden hoopvol naar de toekomst.


Maarten in gesprek met Bob van Vianen (Holex) en Pascal Matla (Walter Grootscholten)

Onder leiding van Royal FloraHolland en host Maarten Huisman van Sion werd de aftrap gegeven door FPC-voorzitter Peter Zwinkels. Om te onderstrepen hoe uitzonderlijk de crisis is, gaf hij aan dat hij in de veertig jaar als Cymbidium-kweker nog nooit heeft meegemaakt dat zijn bloemen doordraaiden. Hij was ook blij met de snelle actie vanuit de veiling om aanvoerregulering in te voeren. Na een periode van lage prijzen trekt de markt weer aan en noemt hij de prijsvorming van de laatste weken hoopgevend.


Sidekick Manon Poot (RFH) stelt vragen van uit het publiek

Leon Haasbroek, manager Operatie Veilen, is vanuit Royal FloraHolland sponsor van de FPC Snijorchidee. Hij is vooral blij met het goede overleg over aanvoerregulering en de snelle overstap naar KOA die kopers hebben gemaakt. Corona laat volgens hem zien hoe belangrijk 100% Digitaal is voor zowel kwekers als kopers. 

Kansen creëren en benutten
Tijdens het webinar kwamen ook Pascal Matla van kwekerij Walter Grootscholten, Bob van Vianen van Holex en Coen Waarsenburg (Art4You Decorations) aan het woord. Zij deelden hun ervaringen en ideeën om in een crisis kansen te creëren en te benutten. Productmanager Manon Poot van Royal FloraHolland deelde vragen van kijkers met de gasten aan tafel. 


Maarten in gesprek met Coen Waarsenburg

Gastvrijheid voor de talkshow werd verleend door kwekerij Walter Grootscholten. De opzet werd gewaardeerd door de kijkers. Coen Stricker (cymbidiumkweker) zei daarover: 'Ook prettig om eens niet de deur uit te hoeven voor de Productdag. Mooi initiatief en leuk om te volgen! Goede host ook!'

Kijk hier het webinar terug.

Publicatiedatum: