Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
o.a. aardbeien, freesia's, vaste planten en pepers al uit de kas op te halen

Nieuw platform voor lokaal aangeboden producten vanaf vandaag actief

Vandaag is het platform van Standfinder (www.standfinder.nl) gelanceerd. Een platform voor lokaal aanbod. Het platform brengt alle verkoopplaatsen in Nederland van lokaal geproduceerde producten in kaart zodat consumenten deze gemakkelijk in hun buurt
kunnen vinden.

O.a. aardbeien- en aspergeteler by Broersen en de Poeldijkse (volks)tuin in de kas Tuintjeindekas.nl doen al mee vanuit de glastuinbouwhoek, net als enkele siertelers, goed voor o.a. vaste planten (Kwekerij Nico Zonneveld in Heerhugowaard), tuinplanten, freesia's en calla's (Fa Mc Zwinkels & Zn in Poeldijk)) en pioenrozen.

Steuntje in de rug
Standfinder is gestart als initiatief om iedereen die lokaal producten aanbiedt een steuntje in de rug te geven en op een duurzame manier de regionale economie te ondersteunen. Boeren, telers, kwekers en tuinders van Nederland bieden sinds de coronacrisis of al veel
langer hun verse en hoogwaardige producten aan in stalletjes of kraampjes langs de weg of zoals Standfinder het noemt: Stands.

Met Standfinder kunnen consumenten bijvoorbeeld hun aardappelen, aardbeien, asperges, bloemen en vele andere producten
gemakkelijk vinden.

Meer uit verkoop halen voor de teler
De missie van Standfinder is dat standhouders door het aanmelden van hun stand, meer uit hun stand kunnen halen. Voor consumenten is Standfinder een platform voor het vinden van lokale producten.
Het platform van Standfinder richt zich op de pijlers zichtbaarheid & vindbaarheid, verbinding en ervaring.

Op het platform kunnen vanaf vandaag overal in Nederland lokale Stands worden gevonden via een gemakkelijke zoekfunctie. Een navigatieknop binnen het standprofiel navigeert je vervolgens direct naar het adres. 

Informatie delen
Standfinder streeft daarnaast naar een dynamisch platform waarop informatie altijd geactualiseerd wordt en veel interactie plaatsvindt met de gebruikers. Zo kunnen standprofielen bijvoorbeeld gemakkelijk via Social Media gedeeld worden. Het lokaal kopen van een product is een ervaring voor de consument. Standfinder stimuleert het delen van deze ervaring direct met de Standhouder en met andere consumenten. 

Aanmelden van Stands door aanbieders
Aanbieders van lokaal geproduceerde producten kunnen kosteloos gebruik maken van het platform door hun Stand aan te melden via www.standfinder.nl/Signup. Standhouders kunnen gemakkelijk de informatie over hun productaanbod, foto’s of openingstijden
registeren en bijhouden zodat consumenten op de hoogte blijven. Ook kan het Standprofiel gedeeld worden via Facebook en WhatsApp.

Standfinder hoopt op een succesvolle lancering van het platform vandaag. "Het zou fijn om zowel aanbieders van producten als de consument iets waardevols aan te bieden waarbij tegelijkertijd de regionale economie op een duurzame manier wordt ondersteund." 

Voor meer informatie:
Standfinder
www.standfinder.nl 

Publicatiedatum: