Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloei-Lab bloemist-studenten presenteren commerciële oplossingen

Het excellentieprogramma van Bloem, groen en styling brengt mbo-studenten aan zet om de bloemenbranche te vernieuwen. Na een innovatietraject van een half jaar presenteerden de studenten van Helicon MBO Den Bosch op 30 juni hun productinnovaties aan ondernemers uit de sierteeltbranche.

BLOEI.LAB is een samenwerking tussen Helicon MBO Den Bosch en Concept Factory. BLOEI.LAB is bedoeld als springplank voor talentvolle studenten die zichzelf en de sierteeltsector opnieuw willen uitvinden. Helicon MBO Den Bosch heeft acht studenten de kans gegeven om zich buiten het reguliere onderwijsprogramma te ontwikkelen tot ware innovators. De bloemisten in opleiding zijn door Concept Factory en haar opdrachtgevers uitgedaagd met commerciële vraagstukken en hebben hun innovaties persoonlijk gepresenteerd. 

Janny Meemelink, oprichter Concept Factory: “Met BLOEI.LAB wilden we de studenten laten ontdekken dat hun expertise ook heel waardevol is voor de bedrijven en organisaties in de periferie van de bloemenwinkel. Het verbaast ons altijd hoe verrast ze zijn van de omvang en diversiteit binnen onze sector en te ontdekken wat zij hiervoor kunnen betekenen. Het geeft hen een positief vertrouwen in de toekomst en in hun bloei-ambitie. Maar wederzijds geeft het ook onze opdrachtgevers verrassende en creatieve inzichten voor toekomstig gebruik. Supermooi om deze brug te slaan. Daarom zijn wij heel blij met de voortzetting van dit excellentieprogramma in 2021. Waarbij wij in het bijzonder uitkijken naar de uitbreiding met de food-opleidingen binnen Helicon.”

Eind juni hebben alle studenten de concepten gepresenteerd aan hun opdrachtgevers. Deelneemster Lieke van Leur ontwikkelde binnen het programma een modulaire sierpot voor buitenplanten. Naast het creatieve proces heeft zij geleerd om vanuit de klant te denken en durft ze dankzij het BLOEI.LAB haar eigen pad te lopen.

bron: Concept Factory

Publicatiedatum: