Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erwin Kleverlaan, JS Creations

Nieuwe speler in arrangementenbranche timmert aan de weg

Tholen - Het is niet met veel bombarie gepaard gegaan, maar afgelopen september is Jaco Slof, samen met Erwin Kleverlaan, Ben van Diemen en Ineke Slof het nieuwe bedrijf JS Creations gestart. Eerst vanuit de schuur achter en inmiddels vanuit een gehuurde bedrijfsruimte aan de Rietwijkeroord in Aalsmeer (die 3000 m2 meet maar eigenlijk nu alweer te klein is), maakt men arrangement voor klanten door heel Europa.


Erwin Kleverlaan

Hoewel insiders ongetwijfeld op de hoogte zijn en de oplettende handelaar de heren en dame op de IPM in Essen of de Trade Fair in Naaldwijk al gespot heeft, is de publiciteit niet echt gezocht. Omdat het concept echter stevig voeten aan de grond heeft gekregen, moest een berichtje er toch eens van komen. We spreken met Erwin, die de sales en ontwikkeling voor zijn rekening neemt (Jaco is eigenaar, Ben regelt de inkoop vanuit China, Ineke verzorgt de administratie en verkoop).

De heren zijn geen onbekenden in de branche. In het verleden was Jaco, samen met een compagnon, o.a. eigenaar van Meko-Hulsebosch, een fusieonderneming van bollenteler Nico Hulschebosch en zijn Meko Flowers, een zelfstandig arrangementenmaker. Ook Erwin werkte er gedurende enkele jaren op de afdeling verkoop. Door omstandigheden – naar eigen zeggen een verschil van inzicht over de te varen koers – stapten beide heren uit het bedrijf en begonnen samen iets nieuws: JS Creations.

Erwin: “Natuurlijk hadden wij onze connecties, maar de opzet was echt anders. Zo wilden we allerlei soorten arrangementen maken, niet alleen (zoals voorheen) met bolproducten maar juist ook met andere planten. Er meldden zich twee geïnteresseerden, en toen zijn we gewoon begonnen.”

Maar sinds de IPM kwam de wind er pas echt onder. “We zitten veel op Duitsland en beleveren er verschillende supermarkten. Ook hebben we klanten in Nederland, Frankrijk, Denemarken, België, Oostenrijk en Zwitserland. Toen kwam de coronacrisis, maar dat betekende voor ons een extra impuls. Enkele orders haperden wat maar de vraag nam geweldig toe. We kregen het steeds drukker, er kwamen nieuwe klanten bij en vooral bestellingen werden groter.”

Twee weken geleden werd het faillissement uitgesproken van Meko-Hulsebosch en ook dat zorgt ten langen leste voor een nieuwe golf opdrachten. “We hebben (nog) geen website, hoewel dat geen prioriteit heeft. Ons gehele assortiment vindt men op FloraXchange en af en toe delen we wat nieuwtjes op Facebook. Inmiddels werken we met zes vaste medewerkers en een twaalftal uitzendkrachten. We zijn gespecialiseerd in arrangementen in de breedste zin van het woord, voor binnen en buiten en van retail tot high-end.”

Voor meer informatie neemt u contact op met Erwin Klevelaar (mail)