Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BDO:

"Het coronavirus heeft een grote impact op het bedrijfsleven"

"Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving en ons bedrijfsleven. Op dit moment zorgt het bij veel bedrijven voor een directe en materiële impact op de liquiditeit. Het is dan zaak om zo snel mogelijk inzicht te verkrijgen in de liquiditeitspositie en om via maatregelen grip te (her)krijgen", schrijft BDO in de Business Impact Analyse. 

Wendbaar door de coronacrisis
Als de crisis voorbij is, zal duidelijk zijn welke bedrijven de veerkracht en wendbaarheid hebben om hun businessstrategie opnieuw invulling te geven en zodoende sterker uit de crisis komen. Eén ding is zeker: ook hier is haast bij geboden. De komende periode is cruciaal voor het vormgeven van de toekomst van uw onderneming, en mogelijk uw sector.

"Dat betekent dat, wanneer de situatie (enigszins) gestabiliseerd is, u ook dient na te denken over de gevolgen voor de langere termijn. Dit vraagt om een breed perspectief met verschillende horizonnen en scenario’s", aldus het bedrijf. "BDO ondersteunt uw onderneming ten tijde van deze crisis en daarna door u te helpen perspectief op continuïteit te krijgen en op de lange termijn te waarborgen."

Oude zekerheden vallen weg
De coronacrisis kenmerkt zich door een hoge mate van onzekerheid: ‘we weten niet hoe het gaat lopen’. Ondernemers die denken dat er niets zal veranderen, zullen ‘straks’ niet voorbereid zijn op ‘het nieuwe normaal’ en mogelijk de boot missen. Oude zekerheden vallen weg en nieuwe ontwikkelingen worden omarmd. "Zo zien we veel ondernemers inspelen op de situatie door nieuwe ‘coronaproof’ producten te produceren of hun dienstverlening compleet anders in te richten", zegt BDO.

Impact op bedrijfsvoering
"De impact van de coronacrisis is voor elke organisatie anders. Om u inzicht te verschaffen in de impact van COVID-19 op uw bedrijfsvoering en de mate waarin u klaar bent om te navigeren naar een nieuw normaal, ontwikkelde BDO de Business Impact Analyse. Dit online self assessment is kostenloos beschikbaar en kijkt naar de impact en uw mate van control op de aandachtsgebieden:

De uitkomst van deze Business Impact Analyse – kortweg BIA - vormt het startpunt voor het denken over de verdere toekomst. Men kan de inzichten aanwenden om – waar het ook heen gaat - de wendbaarheid te vergroten om maatregelen te nemen om risico’s te mitigeren, kansen te benutten en zo veel mogelijk klaar te zijn voor de toekomst.

Behoefte
"Uit reacties van onze relaties merken we dat er veel behoefte is aan inzichten, zoals onze BIA kan genereren. De impact van de coronacrisis is méér dan alleen financieel; de BIA helpt om breder te kijken. De BIA helpt om binnen directies en managementteams het gesprek over verschillende thema’s aan te gaan. Groot voordeel is dat het pragmatisch is ingestoken en direct handvatten biedt voor verdere verdieping. Het zet aan het denken. Klanten geven bijvoorbeeld aan dat zij met de BIA als basis aan de slag gaan met het uitwerken van een aantal scenario’s ondanks het feit dat het “nog best goed gaat”, besluit BDO.

Voor meer informatie:
BDO
crisismanagement@bdo.nl  
www.bdo.nl 

 

Publicatiedatum: