"Wateropslagmanagement verdient aandacht"

Tholen - Wat is het toch droog geweest de laatste tijd. En dan ineens valt er weer zóveel water dat de grond het niet aankan. Als kweker moet je je water dus strak managen. Maar hoe doe je dat? Er zijn vele wateropslagsystemen (tanks, bassins met of zonder afdekking), maar de toenemende droogte maakt de keuze voor een gesloten systeem steeds logischer. Want dan heb je geen last van verdamping en de kwaliteit van het water blijft behouden. 

Jaren geleden introduceerde Genap de GenaFlexstore® als anti-alg oplossing. Roger Vos, Genap: "Sindsdien is het doorontwikkeld tot wat het nu is: een duurzaam, volledig gesloten wateropslagsysteem waarbij de UV-bestendige silobekleding en het anti-alg drijfzeil zijn geïntegreerd tot één geheel. De waterkwaliteit blijft intact want zand, stof en algen komen er niet in. En het water kan niet verdampen.”

Foto rechts: Roger Vos

Genap levert dit product in veel landen met een heet en droog klimaat. Daar wordt het gebruikt voor zowel irrigatie- als drinkwater. Roger: ”De GenaFlexstore past met enige aanpassingen in bestaande silo’s en laat zich eenvoudig monteren én onderhouden.” 

Een soortgelijk verhaal is de Pillow tank, oorspronkelijk ontwikkeld voor mestopslag, maar nu ook geschikt gemaakt voor tijdelijke of permanente opslag van water. Voor de installatie is alleen een vlakke ondergrond nodig en in een oogwenk is het systeem operationeel. ”Het is een volledig gesloten systeem zonder contact met de buitenlucht, dus bacteriële verontreiniging, vervuiling of verdamping zijn haast niet mogelijk. Het systeem kan wel 15 jaar mee en vraagt weinig onderhoud. Bovendien heeft het een gering transportvolume. Na het legen zijn de tanks eenvoudig te verplaatsen of op te slaan.”

Twee systemen, één resultaat
Al werken de Pillow tank en de GenaFlexstore totaal verschillend, het resultaat is hetzelfde: schoon water en maximale benutting van je bestaande opslagcapaciteit. Mogelijke oplossingen nu de periodes van droogte steeds langer lijken te worden en wateropslagmanagement meer aandacht verdient dan ooit.

Voor meer informatie:
Genap
www.genap.nl 
sales@genap.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven