Oprins Plant bouwt 2,5 hectare kas voor productie hydrangea, ilex en siergrassen

Tholen - In Rijkevorsel, België, bouwt Oprins Plant een nieuwe kas voor de productie van hydrangea, ilex en siergrassen. Het betreft een verdere centralisering van de activiteiten: een oudere kas in Meer, net over de grens bij Zundert, wordt uit gebruik genomen en de nieuwbouw verrijst naast het lab, het kantoor en de Fargesia-kas op de hoofdlocatie.

"Enkele jaren geleden werden de doelen qua assortiment en afzetmarkten bijgesteld en met deze investering bouwen we verder aan dat verhaal", zo vertelt directeur Wouter Marques. "De nieuwbouw wordt zo ingericht dat er in de toekomst mogelijk nog een extra kas tegenaan gebouwd kan worden voor de productie van Fargesia, niet woekerende bamboesoorten en het gewas waar de teler zich in het bijzonder op heeft toegelegd."

Begin van de herfst moet de kas, type Roll-Air van Rovero en de grootste van dit type in België, af zijn. Met dit type serre benadert men qua beluchting quasi de condities van een containerveld in de open lucht. Hoewel het koude teelten betreft en men meestal voldoende uit de voeten kan met containervelden, maakt deze oplossing het mogelijk de planten te beschermen tegen weersextremen als felle zon, heftige regenbuien en vorst.

Vyverberg begeleidt het project en plaatste bijgevoegde foto’s op LinkedIn.

Voor meer informatie:
Oprins Plant
Wouter Marques
St.-Lenaartsesteenweg 93
B-2310 Rijkevorsel, België
E: wouter@oprins.com
https://oprins.com/news-nl/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.