Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste paal nieuwbouw Schneider Youngplants geslagen

Tholen - ‘Vanaf november aanstaande krijgt Woudrichem er 200 miljoen inwoners bij’, zo grapte eigenaar van het bedrijf Jacob Schneider gisteren bij het slaan van de eerste paal van zijn nieuwe bedrijf, ‘zij het van 2 centimeter groot en voor de duur van slechts een aantal weken’. ‘Wij van onze kant zijn daar weer erg blij mee’, zo vulde Wethouder Matthijs van Oosten van de gemeente Altena aan, ‘wegens de nieuwe werkgelegenheid en omdat we hier al veel te lang tegen een vervallen kas hebben aangekeken.’


Het team van Schneider

Kortom, de lang geplande verhuizing van leverancier van jonge planten Schneider Youngplants staat nu echt te gebeuren. Al jaren weet men dat men Ridderkerk gedag moet zeggen. De glasopstand moet plaatsmaken voor woningbouw maar het zoeken naar een nieuwe locatie had nogal wat voeten in de aarde. In de eerste plaats moest men de neuzen dezelfde kant op krijgen. Intern is wat geschoven. Jacob heeft de andere eigenaren uitgekocht en is sinds mei vorig jaar voor 100 procent eigenaar. Vervolgens moest men op zoek naar een geschikte locatie, wat praktisch gezien misschien nog wel een grotere opgave bleek. Gaan we nieuw bouwen of niet, waar is ruimte, waar kunnen we terecht? Een combinatie van factoren deed men kiezen voor Woudrichem, waarbij de beslissende factor de tussenkomst was van Kees Greeve. Kees, inderdaad de man van het in onze branche bekende bedrijf KG Greenhouses en met wie Schneider 20 jaar geleden al eens zaken deed, wees op deze kavel, die hij zelf een decennium eerder al gekocht had. Hier had men de ruimte een bedrijf te bouwen naar eigen smaak en inzicht. Vanuit Ridderkerk is Woudrichem bovendien niet al te ver en toen was de zaak gauw beklonken.


Jacob Schneider kijkt toe hoe Wethouder Matthijs van Oosten de nieuwe petunia Galaxy doopt

KG Greenhouses is ook de bouwer van dienst. De hoofdaannemer zal het gehele bouwproces begeleiden en zowel het grondwerk als de bouw van de nieuwe kas al de bouw van de kantoren en overige faciliteiten voor eigen rekening nemen. Het geheel zal ongeveer 3,5 hectare beslaan, vergelijkbaar met het oppervlak van het huidige bedrijf. Aan de achterkant ligt dan nog anderhalve hectare grond, waarop mogelijk in de toekomst bijgebouwd kan worden. Van binnen zal de gehele productie – Schneider is gespecialiseerd in de opkweek van jonge planten uit zaden en stek van éénjarige, tweejarige- en vaste planten; van (hobby)groenten; en sinds kort ook van enkele snijbloemen uit zaad – gerealiseerd worden op tafels. De kas zelf (poothoogte 6 meter, kapbreedte 12.8 meter) zal verschillende klimaatzones herbergen en van alle nieuwste (teelt)technieken worden voorzien.

De ceremonie, waarbij ook een noviteit, de petunia Galaxy, officieel geïntroduceerd werd, geschiedde in aanwezigheid van Wethouder van gemeente Altena Matthijs van Oosten, het personeel van Schneider, vader en zoon Greeve en een beperkt aantal belangstellenden en de pers. De nieuwbouw verrijst de komende maanden aan de Almkerkseweg 4a, op de locatie waar vroeger Kwekerij De Ruigenhoek chrysanten teelde en wiens kas al jaren leeg stond.

Voor meer informatie:
Schneider Younplants
T: +31 180 617000 
E: [email protected]
www.schneiderbv.nl


KG Greenhouses
T: +31 (0)10 5212644
E: [email protected]
www.keesgreeve.nl