Isa Tasveren combineert zijn oppotbedrijf met komkommerteelt

Tholen - De combinatie kwekerij en oppotbedrijf heeft Isa al jaren. 25 jaar geleden kwam hij in het Westland. In een gehuurde kas van de gemeente Westland kweekt hij samen met zijn neef komkommers. Daarnaast voert hij voor enkele kwekers oppotwerkzaamheden uit. “Het gaat voornamelijk om het oppotten van kamerplanten”, vertelt Isa. “Onze oppotmachine wordt door de kweker getransporteerd naar de locatie waar de werkzaamheden plaats moeten vinden. Wij voeren zelf de werkzaamheden uit met een of meerdere werknemers. Bij grote klanten draait de machine soms wel vijf maanden op verschillende locaties.”


Isa Tasveren en Dennis Greve van Martin Stolze

Een gloednieuwe oppotmachine werd laatst geleverd bij kwekerij Isa Tasveren en in eigen bedrijfskleuren gecoat. Afzender was Martin Stolze B.V. “We hadden al een gebruikte machine van Martin Stolze, die vroeger werd verhuurd. Die machine beviel goed en ook de opdrachten gaan goed, dus besloten we te investeren in een nieuwe machine”, aldus Isa.

Touchscreen
De nieuwe aanwinst werd de oppotmachine type 3030. “De capaciteit van dit model van type 3030 loopt op tot 7.800 potten per uur als de machine dubbel draait”, vertelt Dennis Greve van Martin Stolze B.V. “De machine is eenvoudig te bedienen. Op een touchscreen staan alle instellingen ingegeven en uitgelezen. De draaisnelheid en de grondtoevoer zijn traploos regelbaar en zaken als het aantal verwerkte potten, de huidige draaisnelheid en het aantal nog te verwerken potten wordt weergegeven op het scherm. Dat is ook handig bij eventuele storingen. Die worden heel specifiek op het scherm aangegeven met een foto van het onderdeel waar de storing zich voordoet. Door de ingebouwde router is het datalog met aantal potten en draaiuren ook via een app in te zien. Daarnaast maakt dit ook online assistentie mogelijk.”


3030

Op maat
Volgens Dennis is de machine naar wens aan te passen. “De pothouders en verschillende boren zijn uitwisselbaar en zijn er in vele afmetingen, enkel of dubbel uitgevoerd. We verkopen ook bijbehorende producten zoals een BigBale doseerbunker of  transportbanden voor de afvoer van de gevulde potten.”

Meer informatie:
Martin Stolze b.v.
E: marketing@martinstolze.nl
www.martinstolze.nl

 

Kwekerij Isa Tasveren
Isa Tasveren
T: 06-15590523
E: info@tasveren.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.