Nederlandse kassen in Almaty

Kazachstan heeft een uitdagend klimaat voor kassenbouw. Met hete zomers en extreem koude winters heeft het land sterk uiteenlopende technische mogelijkheden nodig. Hiervoor vinden de Kazachen steeds vaker hun weg naar de Nederlandse innovaties op dit gebied.


Artist impression van het Kazachse project. 

Onlangs heeft Van der Hoeven Horticultural Projects nog een  samenwerking ondertekend met ‘Eurasian green product LLP’. Het gaat om een ‘state-of-the-art greenhouse project’ dat wordt gebouwd volgens de nieuwste technologieën.

Van der Hoeven is verantwoordelijk voor het gehele ontwerp en de levering van materiaal. De cv-installatie voor dit specifieke project in Almaty is bijvoorbeeld ontworpen voor de meest extreme temperaturen van -25 Celsius in de winter. 


Artist impression van het Kazachse project. 

De 130 medewerkers bij Van der Hoeven hebben veel ervaring met het uitdagende klimaat in Kazachstan, al maakt het bedrijf voor dit project ook gebruik van de systemen van Priva, Svensson, Patron Agri Systems en Berg Hortimotive. Samen zorgen de bedrijven ervoor dat de meest geavanceerde technologieën worden toegepast.

Van der Hoeven neemt de volledige verantwoording op zich bij de integratie van de verschillende systemen. Op de lange termijn zal de samenwerking met Eurasian green product LLP de import en transportkosten minimaliseren, een mooi vooruitzicht op deze investering.


Foto Kazachstan Business Forum 30 oktober 2019 ©Elena Kamphuis 

Het project is een perfect voorbeeld van samenwerking tussen de Nederlandse en de Kazachse partners. De samenwerking tussen Nederlandse bedrijven en Kazachstan heeft in 2019 een mooie boost gekregen, zeker ook dankzij het bezoek van de minister-president van Kazachstan, Askar Mamin aan Nederland.

Op 30 oktober, tijdens het 5e ‘Kazachstan – the Nederlands Business Forum’ in Den Haag werden samen met minister-president Mark Rutte verschillende memorandums en samenwerkingen ondertekend. In 2019 werd door Nederland al meer dan 83 miljard euro bruto geïnvesteerd in Kazachstan. 

Voor meer informatie:  
Innovation-Media
Frank Donkers
www.in-me.nl 
info@in-me.nl
+316-14 26 48 11

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven