Tweede editie Directeur voor 1 Dag van start

Directeuren in spé over de vloer

Sinds gisteren zijn vijftien studenten ofwel directeuren in spé aan de slag gegaan bij vijftien ondernemers in de Food & Flower industry. Op één dag krijgen zij de kans om alle achter ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een directeur en de dynamiek van de het werken in deze industrie te ervaren. Daarnaast gaan zij met een adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.


De Kick-off van de Directeur voor 1 dag-week vorig jaar november met Dave Kroeze, student aan de Universiteit van Wageningen en Marco van Zijverden, CEO Dutch Flower Group. 

Verrassende aanmeldingen
Verspreid over komende week gaan de hbo/wo studenten aan de slag bij de verschillende bedrijven in Nederland. Meer dan vijftig studenten hebben zich voor dit event aangemeld. In totaal zijn er vijf dames en tien heren geselecteerd.

De aanmeldingen komen uit alle hoeken van Nederland en ook met verschillende studie-achtergronden van Artificial Intelligence tot Agri Business tot bio-inspired innovation tot strategic entrepreneurship. 

Deelnemende bedrijven|
Deelnemende bedrijven zijn: Syngenta, Rabobank, Glastuinbouw Nederland, Berg Hortimotive, Superflora, Royal FloraHolland, Incotec, Ter Laak Orchids, ABC Logistics, Royal Brinkman, Nature’s Pride, LetsGrow, Koppert Cress en Scelta Mushrooms.

Initiatiefnemers
Directeur voor 1 dag is een initiatief van Glastuinbouw Nederland, Groenten en Fruit Groothandelsfonds en HortiHeroes en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Colland Fonds. Dit initiatief is genomen om hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus projectleider Lenny Dijkshoorn. “Het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”

Voor meer informatie:
HortiHeroes
info@hortiheroes.com 
www.hortiheroes.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.