Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dag 2 IFTF van start

Positieve geluiden in Vijfhuizen

De tweede beursdag van de IFTF is eveneens van start. Onder de standhouders en de bezoekers klonken gisteren al positieve geluiden. Het was vanaf het begin al gelijk druk, de standhouders hadden een goede aanloop van zowel klanten als potentiële klanten. Zelfs de rozenkwekers, die in het bijzonder in een lastig jaar zitten met overaanbod, zijn positief gestemd. Wie door de paden struint, zal zien dat de rozenkwekers hun uiterste best doen om zich van de ander te onderscheiden. Door nieuwe en andere rozenvariëteiten, maar ook door het sortiment te verbreden met allerlei andere snijbloemen. Natuurlijk staat Havatec ook weer op de IFTF. Samen met Hans van der Poel hebben ze een flinke stand waar meerdere machines ten toon worden gesteld. Op de foto commercieel directeur van Havatec, Mark Fikkers, bij de Havatec Ontboller.

Er is veel aandacht voor de nieuwe labels, hoezen en transport dozen van Circular Plastics. Van links naar rechts; Ronald Coolsen van Crea Print Group, Johan Thans van Circular Plastics en Henk Kras van Kras Recycling. Naast Kras Recycling, Frescoflowers, Crea Green, Con Pearl en de Rabobank, maakte Koninklijke Paardekooper Group bekend zich ook als partner te hebben aangesloten. 

Paul Verbaandse, Stephanie Smit, Mark Woertman en Rodrigo Candia vormen onder andere het team van Denkers Logistics op de beurs dit jaar. Ze staan iedereen te woord over hun logistieke oplossingen. 

Een niet te missen stand is zeer zeker die van Interplant Roses waar een groot assortiment aan rozen te zien is. Eigenaren van de firma, en tegelijkertijd broers Robert en Martijn Ilsink staan iedereen, die nieuwsgierig is naar hun rozen, graag te woord.

Het team van De Pagter Innovations, Jurgen, Corina, Astrid en Jeroen zet de Procona in de spotlights op de beurs. Inmiddels geen onbekend concept meer in de markt, maar dit jaar met een nieuwe display erbij, de Bali. Eerder al geïntroduceerd op de IPM Essen maar voor het eerst op de IFTF te zien.

Onno Böcker en Nick MacDonald van Vaselife presenteren hun nieuwe, volledig recyclebare bloemenvoeding sachet. Daarbij tonen ze ook hun nieuwe Fairtrade Liquidsticks. En daarbovenop brengen ze onder de aandacht dat ze voor al hun papieren en kartonnen producten FSC gecertificeerd zijn. Naar eigen zeggen het eerste bedrijf in de sector die deze certificering heeft. 

Straathof Youngplants en Greneth Plants zijn present. Van links naar rechts; Diane Schrama, Jaco Lenten, Manon Klink, Hans Straathof, Alena Hryschevich, Nikos Zigogiorogos en Kelly Ravensbergen.

Fotoreportages
In totaal presenteren bijna 300 kwekers, veredelaars en toeleveranciers hun producten op de beurs in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen. Veel bezoekers combineren hun IFTF-bezoek, met een bezoekje aan de Flora Holland Trade Fair in Aalsmeer. Het team van Bloemen- en Plantennieuws en Floraldaily zijn present om beide beurzen in beeld te brengen. De fotoreportages volgen maandag.