Nieuwe verpakking voor bloemenvoeding volledig recylcebaar

Een zakje van papier

Vaselife heeft iets nieuws bedacht voor de zakjes waar het bedrijf z'n bloemenvoeding in doet: een innovatieve papieren verpakking die volledig te recyclen is en voorzien van het FSC-keurmerk.

Recyclebaar papier
De nieuwe verpakking van recyclebaar papier is onafhankelijk getest volgens de PTS-RH:021/97-norm door de "Papiertechnische Stiftung", en is officieel geclassificeerd als recyclebaar papieren product. Dat betekent dat de consument de verpakking gewoon bij het oud papier kan gooien in plaats van in de vuilnisemmer.

FSC gecertificeerd
Het papier dat wordt gebruikt in de zakjes, is FSC-gecertificeerd. Vaselife International heeft onlangs het FSC-keurmerk in ontvangst mogen nemen en al hun papieren verpakkingsmateriaal, zoals dozen, stazakken, brochures, enz. zal binnenkort worden gemaakt van FSC-gecertificeerd papier.

Groene technologie
Het zakje is aan de binnenkant voorzien van een coating, die exclusief door Vaselife in gebruik is. Deze creëert een waterdichte barrière, zodat het geheel enkele dagen onder water kan blijven. Tijdens het recycleproces komt de coating eenvoudig los van het papier, zodat de papiervezels kunnen worden hergebruikt.

Van kweker tot consument
"Vaselife biedt premium bloemenvoedingsproducten voor de hele keten, van kweker tot consument. We gaan er prat op dat we het meest duurzame bedrijf zijn in onze sector en we investeren in nieuwe technologieën om onze producten en verpakkingen duurzamer te maken", aldus Nick McDonald van Vaselife.

Verkoop
Voor proefexemplaren en verkoop kunt u contact opnemen met de verkoopafdeling van Dillewijn Zwapak: T: + 31 (0) 88 735 4111 E: info@dillewijnzwapak.nl

Voor meer informatie:
Vaselife International B.V.
De Loetenweg 2
1187 WB Amstelveen
T: +31 (0) 88 735 4111
M: +31 (0) 6 131 707 39
E: nick.macdonald@vaselife.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.