Circular Plastics presenteert 100% gerecycled folie

Tholen - Het laatste woord over het meest duurzame verpakkingsmateriaal is nog niet gesproken, maar bij Circular weten ze het zeker. Mits daadwerkelijk gerecycled, overtroeft plastic de gangbare alternatieven. “Wanneer plastic afval niet in de natuur en de oceaan terecht komt, dan is een plastic tas een betere keuze dan een papieren of katoenen tas.”

Eerder berichtten we reeds over de oprichting van Circular, een initiatief van drukkerij Crea Print Group, Fresco Flowers en Kras Recycling, dat de plastic afvalstroom van Royal FloraHolland wil verduurzamen. Gezamenlijk hebben zij een systeem op de rails gezet waarmee polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) hoezen voor 100% worden ingezameld en voor 100% worden herverwerkt via moderne upcycling technieken. Dat vertaalde zich begin dit jaar dus al naar een label en nu is daar dan ook het folie.

Nu, in de week van Trade Fair 2019 (week 45), introduceert Fresco Flowers voor zijn kweker Timaflor het 100%Recycled folie op de klok in Aalsmeer. Dit folie is gemaakt van het plasticafval (bloemenfolie) van Royal FloraHolland.

In samenwerking met Circular Plastic heeft Fresco Flowers dit concept ontwikkeld en speelt hiermee in om het eenmalige gebruik van nieuw plastic zoveel mogelijk terug te dringen. Doordat het folie is gerecycled is het helaas niet mogelijk om het 100% transparant te maken. "Maar het verhaal erachter, dat van oude bloemen hoezen weer nieuwe folie gemaakt kan worden, vinden wij dusdanig sterk dat we het aandurven enigszins in te leveren op transparantie maar de duurzame uitstraling behouden. De folies zijn bedrukt met organische inkten en uiteraard beschermt het de producten tijdens transport."

Daarbij werken de nieuwe hoezen uitstekend op de huidige machines van Fresco Flowers zonder enige aanpassingen. Er kan zelfs een besparing worden gerealiseerd op het gebruik van energie, wat weer een positieve impact heeft op de CO2 footprint.

Het 100%Recycled folie wordt gepresenteerd in de stand nr 9.4 van Fresco Flowers op de Trade Fair, en op de IFTF Vijfhuizen in de stand van Circular, stand nr C3.16. Gestart zal worden met 1 varieteit Mariyo! van Timaflor, om vervolgens meerdere soorten uit te rollen, medio 2020 zullen meerdere kwekers binnen Fresco eveneens overgaan op gerecycled folie.


Voor meer informatie:
Fresco Flowers
Legmeerdijk 313
Locatie No. 143-71
Aalsmeer
www.frescoflowers.nl

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.