Lange, zware verwarmingsbuizen vragen om 'pittig truckje'

Tholen - De vraag naar export van verwarmingsbuizen neemt steeds verder toe, ziet men bij Spuitbedrijf R. van der Horst. Om dat alles mogelijk te maken, moeten de buizen geladen worden in containers. "Dat laatste doen wij inmiddels wekelijks. En dat willen we veilig blijven doen, dus hebben we een zwaardere heftruck aangeschaft", laat men vanuit Poeldijk weten.

Een 'pittige truckje' zoals technisch dienstverlener Prins Maasdijk het noemt. Zij zorgden voor levering van de heftruck. Een elektrische Cesab B885 om te precies te zijn, die maar liefst 8500 kilogram kan tillen. Verder is de truck gecomplementeerd met een kraanarm die in combinatie met de heftruck zelf de buizen volgens de mannen in Maasdijk 'moeiteloos kan heffen'. 

Foto: Wim van der Voort en Ren van der Horst, eerder dit jaar op HortiContact

De bundels, bestaande uit buizen van meer dan twaalf meter lang, kunnen nu in een handomdraai met een gewicht van maximaal 2200 kg getransporteerd worden. Bijvoorbeeld een 40 voet container om glastuinbouwprojecten wereldwijd van nieuwe buizen te voorzien.

Voor meer informatie:
Spuitbedrijf R. van der Horst

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.