Kees Waqué, Desch Plantpak:

"Er is een sterk stijgende vraag naar detecteerbare producten"

In de wereld van bloempotten en containers vinden veel veranderingen plaats. Waar nu de zwarte en terracotta potten op basis van tot 100% recycling materiaal de standaard zijn, is er momenteel een sterk stijgende vraag naar detecteerbare producten. Desch is per direct overgeschakeld om alle thermovorm potten en containers in de kleur terracotta ook met een NIR leesbare terracotta binnenzijde te maken in plaats van met een zwarte binnenzijde. Dit alles onder het nieuwe merk D-Tect.

Ook de nieuwe afmeting 23cm Emma hangpot van Epla in de kleur terracotta wordt geheel gemaakt van D-tect detectable plastic.

In deze video laat het bedrijf zien hoe dat gaat.

Het is niet voor niets dat de zwarte kleur steeds vaker wordt vervangen. “Potten die zijn gemaakt met de kleurstof carbon black kunnen niet herkend worden met de nabij infra rood (NIR) detectietechniek. Dit komt doordat carbon black de NIR stralen absorbeert. De potten worden daardoor niet herkend en kunnen niet optimaal worden gescheiden”, vertelt Kees Waqué van Desch Plantpak.

De producten van het nieuwe merk D-Tect zijn gemaakt van NIR detecteerbaar gerecycled plastic en is gemaakt van tot 100% recycling materiaal. “Uiteraard is niet vanaf dag 1 elk product in tweezijdig terracotta op voorraad maar zal er in het komende half jaar een transitie plaatsvinden van terracotta/zwart naar terracotta/terracotta. Dit houdt in dat er in deze overgangsperiode de mogelijkheid bestaat dat wij nog niet alle producten al in terra/terra beschikbaar hebben maar nog wel in terracotta/zwart. D-Tect kan op aanvraag ook worden geproduceerd in de kleur grijs/grijs. Daarnaast zullen al onze gekleurde potten die nieuw geproduceerd worden ook worden voorzien van een detecteerbare lichte binnenzijde zodat zij ook aan de eisen voor D-Tect voldoen.”

 

Voor meer informatie:
Desch Plantpak B.V.
www.desch.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven