Platform Zero Accidents organiseert week van het veilig werken

Elf organisaties, betrokken bij het Platform Zero Accidents, besteden volgende week extra aandacht aan veiligheid op het werk. Dit om het aantal ongelukken in de sector terug te dringen. Het thema van de week is: 'Durf te bespreken waar je je zorgen over maakt'.

Activiteiten
De verschillende deelnemers aan het Platform Zero Accidents organiseren elk afzonderlijk activiteiten die ondernemers en hun medewerkers hierbij helpen.

In dit filmpje vertellen alle deelnemers kort wat zij gaan doen. Van gratis keuringen tot een meldpunt gevaarlijke situaties. Van een app om veilig te werken tot korting op de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE). Alle initiatieven staan ook op de actiepagina van de Veilig op 1-week.

Stigas maakte ‘gespreksstarters’ die het voor ondernemers en medewerkers gemakkelijker maken om zaken aan te kaarten. Deze staan in een toolkit, waarin ook een werkblad ‘Leren van ongevallen staat’ en een kaartje dat helpt om voordat het werk begint de risico’s in kaart te brengen.

Platform Zero Accidents
De Veilig op 1-week is een initiatief van het Platform Zero Accidents onder coördinatie van Stigas, het kennisinstituut voor veilig, gezond en vitaal werken in agrarisch en groen.

Nul dodelijke ongelukken op het werk in de agrarische en groene sector, dat is de ambitie van het platform. Deelnemers aan het platform zijn inmiddels: LTO Nederland, CUMELA Nederland, Branchevereniging VHG, FNV, CNV Vakmensen, VBNE, AVIH, Fedecom, Zuivel NL, Nevedi, Nijhof-Wassink en Stigas.

Het initiatief wordt ondersteund door het RIVM en de Inspectie SZW.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.