LED-verlichting tilt teelt eetbare bloemen naar hoger plan in Philadelphia

Adam Green ambieerde een carrière in de filmindustrie totdat hij zich realiseerde dat zijn echte passie lag bij het telen van microgroenten. Nu staat de 25-jarige aan het hoofd van AGreen Farms, een bedrijf in Philadelphia dat zich richt op de teelt en verkoop van groenten en bloemen die door restaurants en horecabedrijven als garnering worden gebruikt. Het telen van deze planten geen gemakkelijke opgave en daarom heeft Green geïnvesteerd in de LED-verlichting van Current, om de kruiden en eetbare bloemen te telen waar de culinaire pro's zo dol op zijn.

Een zaadje planten
Bij de Drexel University studeerde Green af in bedrijfskunde, filmkunst en screenwriting, voordat hij erachter kwam dat zijn echte passie niets met een camera, maar met telen te maken had.

“Ik realiseerde me dat voeding me het meest gelukkig maakt, het eten van voeding van goede kwaliteit, boerenmarkten bezoeken, telers leren kennen, dit vond ik allemaal geweldig," vertelt hij. "Het telen van mijn eigen voeding en weten waar het vandaan komt is wat me aantrok aan de teelt, en ik wist dat ik op basis hiervan een goed bedrijf zou kunnen opzetten."

Green ging kort daarna naar New York, waar hij stage liep bij de verkoopafdeling van Farm.One. Deze vertical farm teelt verschillende speciale gewassen voor lokale koks en gaven Green het vertrouwen om voor zichzelf te beginnen.

“Mijn taak was om klanten te vinden en de beste producten aan hen te verkopen," herinnert hij zich. "Ik bouwde goede relaties op met koks en het was geweldig in staat te zijn hen uitstekende producten te leveren die ze verder nergens anders konden krijgen. "Het draait om meer dan het versieren van een bord; deze ingrediënten zijn wat een pesto geweldig gemaakt en wat enorm veel smaak toevoegt aan een gerecht. Toen wist ik dat ik dezelfde ervaring aan koks in Philadelphia wou geven."

Verder groeien
Green begon in 2018 met AGreen Farms in een gebouw in Germantown dat voor meerdere doeleinden wordt gebruikt. Het 464 m2 grote bedrijf bevat 325 m2 aan teeltruimte waar allerlei soorten microgroenten en eetbare bloemen worden geteeld, waaronder soorten die zeer zeldzaam zijn. Hort Americas, een grote leverancier van tuinbouwproducten, heeft Green geholpen om zijn bedrijf van de grond te krijgen. Hierbij kwam onder andere de belichting ter sprake die van het beginnende bedrijf een succes zou kunnen maken.

“Hort Americas en vooral onze vertegenwoordiger Kyle Barnett hadden enorm veel passie voor wat we aan het doen waren en hebben ons geholpen met het inkopen van de juiste apparatuur," zegt Green. "Ze hebben ons niet alleen geweldige producten verkocht, maar ons ook geholpen bij het maken van de juiste beslissingen. Hierdoor was het enorm prettig en gemakkelijk om met hen te werken."

Na Greens doelen voor het bedrijf te hebben aangehoord, ontwikkelde Barnett een uniek verlichtingsplan voor het bedrijf en hij koos de Arize™ Lynk lamp als de perfecte oplossing. Dit systeem biedt verschillende lichtspectra om alle fasen van de plantengroei te ondersteunen. De gevarieerde lichtrecepten van Current bieden het ideale spectrum voor de unieke behoeften van de gewassen van AGreen.

“Op het grootste deel van ons bedrijf worden microgroenten onder een roze licht geteeld dat ze laat floreren, en daarnaast hebben we ook bloemen die goed reageren op een paars licht," vertelt Green. “We zijn momenteel bezig met het testen van onze eerste ronde gewassen en ik durf best te zeggen dat verlichting op dit moment mijn laatste zorg is. Ik heb onlangs enkele producten afgeleverd bij een behoorlijk veeleisende kok en hij keek naar de clamshells en zei: 'Deze zien er fantastisch uit.' Onze mening is dat het een uitstekende keuze was om voor LEDs te kiezen."

Er zijn meer dan 1400 Arize Lynk LED-lampen geïnstalleerd bij AGreen Farms om allerlei gewassen mee te telen, van Zwitserse snijbieten tot Celosia en koriander. Zoals Green vertelt, vragen microgroenten meer aandacht dan de meeste gewassen om uiteindelijk consistente en goede resultaten te bereiken.

“Wanneer je groenten en bloemen teelt die als garnering worden gebruikt, draait het allemaal om de smaak, textuur en de esthetiek, zodat we de producten kunnen telen die deze geweldige koks verdienen. De lampen hebben een positieve invloed op de knapperigheid van gewassen en bijvoorbeeld het creëren van een mooie donkergroene kleur. En dat is wat je nodig hebt om vol vertrouwen een keuken binnen te lopen en de koks iets te laten zien dat ze nog niet eerder hebben gezien." 

Goed advies
Bill Green, een notoire serie-ondernemer, is Adams vader en de auteur van het boek All In. Hierin biedt hij praktisch advies voor het ontdekken van de succesformule van het bedrijfsleven, inclusief het advies om elke uitdaging met oprecht enthousiasme op te pakken.

“Adam praat graag met koks, en een verkoopfunctie past perfect bij hem," zegt Bill Green, die 40 jaar raadgeving en advies meebrengt naar AGreen Farms. "Ik vond dat hij een zeer goed bedrijfsplan had opgezet, omdat hij geen enorm bedrijf wil creëren dat het op moet nemen tegen de grote namen, maar omdat hij zijn niche kent en weet waar bepaalde koks naar op zoek zijn. Zijn passie om die ervaring persoonlijk te maken is wat zijn bedrijf zal vormen."

Voor Adam Green is de perfecte bloei van een Pentas iets waar hij altijd naar zal blijven streven, maar met de hulp van Current en Hort Americas heeft deze jonge teler met zijn keuze voor LED-verlichting al de juiste keuze gemaakt voor zijn beginnende bedrijf. Naast levendige, bladgewassen zal AGreen Farms ook profiteren van de flinke energiebesparingen die de LED-lampen opleveren ten opzichte van conventionele lichtbronnen. Dit tezamen zorgt voor een smaakvolle 'finishing touch' bij de beste restaurants in Philadelphia. 

“Koks de best mogelijke tools geven, dat is waar het bij ons om draait," vertelt hij. "Op basis van het eerste jaar van ons bedrijf, verwacht ik niet snel een tekort aan klanten te hebben."

Voor meer informatie:
Current by GE

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.