Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GreenTech, FlowerTrials, Orchid Inspiration Days, Garden and Trials en meer

Deuren Sierteelt BV Nederland overal geopend

Tholen - Gisteren gingen zowel de GreenTech als de FlowerTrials van start. Tegelijkertijd kan de teler, handelaar, toeleverancier of in feite wie er dan ook belangen heeft bij de international sierteelt zijn lol op op de Orchid Inspiration Days, op de Garden Trials and Trade, in het World Horti Center en op tal van huisbeursjes. Het is, kortom, weer die week waarin de sierteelt bv Nederland de spotlights op zich gericht weet.

Greentech
Op de GreenTech komt de wereld van de tuinbouwtechniek samen. Op een enkele veredelaar of vermeerderaar na daarom hier geen bloemetjes en plantjes, maar wel machines, software, lampen, schermen, glas, potten en trays en meer. Onze collega's lopen er rond - we hebben er zelfs een eigen standje (12.003), kom vooral even hallo zeggen! - en een uitgebreid verslag volgt uiteraard later.


Bart Bovee en Gertie Rongen van Limex, het bedrijf dat onlangs nog het nieuws haalde met een mooi project bij FloraHolland; Lisa van Koningsveld en Francis Schrama van Modiform, dat o.a. 'Root Barrier' presenteert, een berschermlaag dat wortelhechting van bijv. orchidee en bromelia in de plug tegengaat; de dames van het Japanse bedrijf Flora Co., dat een nieuwe plant vitalisor presenteert; en Paul Rademakers en Adrie van Diemen van Willburg Projecten, dat op de beurs de nieuwste pottenwasmachine presenteert.

Flower Trials
Op de FlowerTrials, het zal u niet ontgaan zijn, presenteren deze week niet minder dan 62 verschillende bedrijven het assortiment. Daaronder zijn naast meest vertrouwde gezichten ook een de nieuwkomers AllPlant Young, DeCock Plants en het Australisch-Grieks samenwerkingsverband Ramm Botanicals/Kalantzis Plants.

Van linksboven mee met de klok: Het team van Ramm Botanicals/Kalantzis, Daan Kneppers van GreenWorks, het team van Danziger en Sirekit Mol van Beekenkamp Plants


Gisteren werd op het bedrijf van MNP Flowers een nieuwe variëteit van Meilland Roses gedoopt: Zepeti. "Zepeti: van het Franse petit, wat uiteraard klein betekent, en Ze, wat de Franse uitspraak is van het Engels The", aldus een goedlachse Alain Meilland.

Orchid Inpsiration Days
Sinds vorig week is ook de Orchid Inspiration Days weer van start gegaan.  Niet minder dan 14 kwekerijen hebben hun deuren geopend voor het publiek, waaronder ook twee nieuwe deelnemers: Artisan uit Nieuwaal en Ter Laak Orchids uit Wateringen. De open dagen duren nog t/m morgen.

Van linksboven mee met de klok: Brenda Hanemaaijer van Kwekerij Piet Vijverberg; Marcel Moeskops van Green Balanz; Marian Bunnik van Van der Hoorn Orchideeën; en tot slot een blik in de showroom van LevoPlant


Garden Trials and Trade
Verderop in deze nieuwsbrief leest u meer over de Garden Trials, alwaar een brede vertegenwoordiging van de Nederlandse plantenkwekers, in het Plantarium gebouw in Boskoop, het assortiment op de planken heeft gezet. Tal van nieuw producten worden er gepitcht en in een eigen competitie werd de Clematis 'ST17333’ (Multi Pink), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid.


Dennis de Jong, Helma van der Louw (voorzitter KVBC), Bart van der Starre en Arjan Scholten 

Huisbeursjes
Tot slot kan men terecht op tal van bedrijven die, gebruik makend van het feit dat sectorgenoten uit alle hoeken van de wereld zijn komen opdraven, de deuren opent voor het publiek. Het voert te ver hier een uitputtende lijst op te voeren, maar allicht is een verwijzing naar de verschillende leliebedrijven op zijn plaats. Wat de FlowerTrials is voor de snijbloemen is de Dutch Lily Days voor de lelies (en, in het verlengde daarvan, het gehele bollen & knollenvak). Deze Lily Days zijn officieel voorbij, maar naar verluidt is geïnteresseerd publiek dat toevallig nu in de gelegenheid is, op de verschillende bedrijven alsnog van harte welkom!