Limex Cleaning Solutions en Royal FloraHolland openen duurzame fustwasserij

Op 5 juni 2019 is de nieuwe Limex fustwasserij bij Royal FloraHolland in Aalsmeer in gebruik genomen. Dankzij de nieuwe wasserij is er ook in de piek altijd schoon fust beschikbaar.

Met een druk op de knop namen Jan van Hoef, managing director van Limex en Yme Pasma, COO Royal FloraHolland de nieuwe fustwasmachine in Aalsmeer in gebruik.

De dienstverlening en de nieuw ontwikkelde waslijnen van Limex vinden plaats in een door Royal FloraHolland duurzaam ingerichte washal inclusief uitgebreide klimaatinstallatie. De nieuwe wasserij is volledig geautomatiseerd en kan alle bloemenfusten wassen. Door deze modernisering zou er vanaf nu altijd voldoende schoon fust beschikbaar moeten zijn, ook tijdens de piekperiodes.

Duurzaam wasproces
De behoefte aan optisch en microbiologisch schoon fust is de afgelopen jaren verder gegroeid. Anno 2019 zijn ook de technieken van het fustwassen verder gemoderniseerd. Met deze vernieuwde technieken weet Limex een duurzaam wasproces te realiseren. Stickers worden met een lagere druk verwijderd en dat zorgt voor diverse besparingen zoals: een jaarlijkse waterbesparing van 33%, 10-15% minder elektriciteitsverbruik (260.000 KWh, wat gelijk staat aan het jaarverbruik van 70 gezinnen) en 30% minder thermische energie.

51 miljoen fusten
De nieuwe fustwasmachines in Aalsmeer wast 51 miljoen fusten per jaar. Tijdens de piek loopt dat op tot 1,4 miljoen fusten per week! Met verdere verbeteringen aan de fustwastechniek kan dit aantal nog verder oplopen tot maar liefst 155 miljoen gewassen fusten over alle locaties in 2028.

Voor meer informatie:
Limex Cleaning Solutions
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
T: +31(0)77 307 44 12
F: +31(0)77 307 80 84
E: sales@limex.nl
www.limex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven