Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Ollevier, Phormium:

Van twee doeken naar één doek

Tholen - Dé trend in verduistering is toch wel de toename in het aantal lagen doek in de kas. De schermen worden gedubbeld en zelfs getrippeld geïnstalleerd, maar met de lancering van PhormiTex Eclipse Dry door Phormium wordt daar nu een nieuwe dimensie aan gegeven.


Peter Ollevier

Dit doek is ontworpen om een oplossing te bieden voor de oplopende luchtvochtigheid in de kas bij gesloten scherm. Als overdag de schermen worden dichtgetrokken, wordt het warm en vochtig in de kas. De groei van de plant komt al snel stil te staan. En bovendien doen schimmels makkelijk een inval in zo’n vochtige omgeving. Dat geldt onder andere voor de teelt van cannabis, poinsettia’s en chrysanten.

Capillaire werking
In de klassieke opstelling ligt het zwarte doek los onder het aluminium doek. Peter Ollevier, Phormium: ”Bij de Eclypse Dry zijn deze als het ware in 3-d geweven. Het zwarte en aluminium weefsel wordt in één beweging bij elkaar geweven. Ze zijn wel te onderscheiden, maar zijn duidelijk met elkaar verbonden. De verbinding gebeurt door > 50.000 wiekjes (wicks in Engels) per m2. Dit zijn kleine hydrofiele draadjes die de capillaire werking in gang zetten. Het vocht stijgt en wordt bovenlangs weer afgevoerd.”

Josh Gauche en Evelien Nottebaere van Phormium presenteerde het nieuwe schermdoek op de MJBizCon 2018

Het totale schermpakket is zeker niet dikker dan bij twee doeken.

De eerste projecten zijn al gerealiseerd. Zowel in Nederland als in Californië (VS) hangt het al. Dat is al snel, want tijdens de MJBizcon in Las Vegas in december is dit pas gelanceerd. Peter:”Dat belooft veel goeds.” Peter hoorde van één van de installateurs dat het doek makkelijker installeert door het feit dat de doeken onderling niet meer kunnen verschuiven.

Voor meer informatie:
Phormium
Peter Ollevier
T: +32 9 3409811
M: +32 477 773 277
E: peter.ollevier@phormium.com 
www.phormium.com