20 jaar Van Dorssen & Frensch:

“We kunnen goed samen door een deur”

Tholen - 1 maart 1999 was de dag dat Willem van Dorssen en Ton Frensch tekenden voor hun gezamenlijke B.V. Nu, iets meer dan 20 jaar later, zitten de heren nog altijd gebroederlijk naast elkaar in de auto op weg naar Zwitserland. Een route die ze inmiddels kunnen dromen. Willem en Ton kennen de Zwitserse markt als geen ander. “Uit het oog is in de Zwitserse tuinbouwsector uit het hart”, vertelt Ton. En dus rijden de heren iedere twee weken op en neer naar het land waar men, volgens Ton en Willem, houdt van kwaliteitsproducten en leveranciers die hun afspraken nakomen.

Willem van Dorssen en Ton Frensch

Een grote hal van 4000 m2 voor de Zwitserse leverancier van Lidl behoort tot de hoogtepunten. “Elke wand is 15 cm dik en de hal is eigenlijk een grote koelcel waarin producten van 185 hectare koude grond separaat gekoeld worden. ”Maar”, haast Willem zich te zeggen, “we zijn eigenlijk trots op ieder project.” Ook in Nederland bouwt Dorssen & Frensch rustig door: een plantenkas in Nieuwveen van 1,5 hectare, die vol wordt gelegd met warm water-zonnecollectoren,  2,5 hectare in De Kwakel en een bedrijfsruimte van ca. 900 m2 in Pijnacker behoren tot de recente projecten.

Totaalleverancier
Van origine zijn de heren kassenbouwers, maar ze bouwen ook veel bedrijfsruimtes. “In Nederland koopt een tuinder alles bij een gespecialiseerd bedrijf. De scherminstallatie bij de een, de kas bij de ander en de irrigatie bij weer een ander. In het buitenland, en ook in Zwitserland, heeft men liever totaalleveranciers. Daardoor zijn wij behalve de kas ook techniek gaan leveren. Toen we eens voor het bedrijf van wie wij onze machines huurden, een industriehal, met bedrijfsunits voor de verhuur bouwden, is het balletje verder gaan rollen. ‘Wie heeft dit gebouwd?’ klonk het en zo kwamen de volgende klanten. Inmiddels hebben we de meest uiteenlopende projecten gedaan. Zo bouwden we een boothuis met woning en kantoor en breidden we een kaasfabriek uit. Als de moeilijkheidsgraad hoger wordt, stijgen onze kansen.”

Trots op trouwe klanten
Het meest trots zijn ze op de klanten die in al die jaren steeds weer bij hen terugkomen. “Nu zijn we aan het bouwen voor iemand die consumptievis gaat kweken. Het is de derde generatie voor wie we aan de slag gaan. Begin jaren negentig bouwden we voor opa, daarna voor pa die inmiddels in de zestig is en nu voor de zoon. Zo bouw je vanzelf een band op. De familie komt regelmatig bij ons in Nederland op bezoek en andersom waren wij aanwezig toen deze zoon voor zijn afstudeerproject Nederland bezocht.”

Herbouwen in Pijnacker
Twintig jaar zakendoen betekent niet dat alles altijd over rozen gaat. Tegenslag is de heren niet bespaard gebleven. In 2017 legde een felle brand het bedrijvencomplex in Pijnacker waarin ze gevestigd waren in as. “We zijn nu aan het herbouwen en dat doen we in eigen beheer”, vertelt Ton. De heren zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We hebben veel leuke projecten en daarbij kunnen we goed met elkaar door een deur.”

Voor meer informatie:
Van Dorssen & Frensch BV
Nootdoorpseweg 13
Pijnacker
T: 0031- 15 369 6382
www.dorssen-frensch.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven