George Mayer

De geschiedenis van de oppotmachine

De jaren zestig in Duitsland waren een tijd van hervormingen. De kloof tussen Oost en West was groter dan ooit toen de Berlijnse Muur werd gebouwd. Dit was een moeilijke tijd voor de bevolking van Duitsland: armoede, wederopbouw en onzekerheid. In de periode van de wederopbouw werden potplanten zeer populair bij de Duitsers. Het proces van potplanten was een zeer omslachtig en tijdrovend proces, omdat alle met de hand moest worden gedaan.

George Mayer, een metaalbewerker van beroep, ontwikkelde een machine die de tuinbouwindustrie voor altijd zou veranderen. George had het idee om het proces van potplanten sneller en gemakkelijker te maken door het ontwikkelen van een automatische machine waarmee gelijke tred kon worden gehouden met de toenemende vraag naar potplanten. Hij begon met de ontwikkeling van verschillende prototypes en na jaren van testen introduceerde Mayer in 1967 de eerste oppotmachine met automatische boormotor. Hij noemde het "The Planter". De eerste machine had een kleine container voor grond en de potten werden met de hand op de carrousel geladen. De automatische boormotor was een grote tijdsbesparing en maakte de machine zeer populair.

 
George Mayer veranderde de tuinbouwindustrie met zijn uitvinding van de oppotmachine in 1967.

Innovatie
Met het succes van zijn uitvinding werkte hij verder aan het perfectioneren van zijn ontwerp tot een meer automatische machine. Het tweede model dat hij ontwikkelde werd in 1969 uitgebracht. Deze vernieuwde versie genaamd "Model 69" had een automatisch systeem dat grond vervoerde vanuit een aangekoppelde grondtrechter die gebruik maakte van twee boorcilinders. Latere modellen zouden bestaan uit een rubberen band met liftkettingen en emmers om de grond te verplaatsen, een automatische potaanvoer en een elektrische frequentieregelaar die de grondlift en carrouseldraaitafel bestuurde. Deze bekende carrouselstijl is nog steeds zichtbaar in de huidige Mayer-modelproducties van vandaag de dag.


Het bijgewerkte Mayer oppotmachinemodel genaamd "Model 69" had een automatisch systeem dat grond vervoerde uit een aangehechte grondtrechter die gebruik maakte van twee boorcilinders.

Kwaliteit
Vanwege zijn achtergrond in de metaalbewerking realiseerde George zich dat het bouwen van een kwaliteitsmachine belangrijk was om de extreme omstandigheden van de dagelijkse omgang met grond te weerstaan. Hij wist dat de machine gebouwd moest worden om lang mee te gaan. In de loop der jaren zou Mayer bekend worden om deze duurzaamheid en was hij de pionier op het gebied van oppotmachine technologie. Hun machineontwerpen zijn door veel bedrijven gekopieerd en hun carrouselstijl is zichtbaar op veel verschillende concurrerende modellen.

Mayer vandaag - 50 jaar
Vandaag de dag zijn Mayer-machines wereldwijd bekend. Hun oppotmachine heeft nog steeds veel van dezelfde kwaliteitsuitgangspunten als 50 jaar geleden, toen George Mayer ze uitvond. George's zoon Klaus leidt het bedrijf nu al 25 jaar en Mayer staat nog steeds bekend om zijn kwaliteit.

Klanten
Northwoods Nursery is een hoofdstuk in het Mayer-succesverhaal dat de kwaliteit van Mayer illustreert. Hun Mayer 1010 oppotmachine uit 1996 heeft meer dan 2 decennia gefunctioneerd. Toen ze vorig jaar besloten dat het tijd was om hun machine te vervangen, was de machine nog steeds volledig operationeel en voldeed ze aan de behoeften en eisen van hun productielijn. Ze besloten eenvoudigweg om te upgraden naar een machine met de nieuwste technologie.


De Mayer 1010 oppotmachine uit 1996 van Northwoods Nursery was nog steeds volledig operationeel toen ze besloten om te upgraden naar de voordelen van de nieuwste technologie.


De nieuwe Mayer TM-1010 geïnstalleerd bij Northwoods Nursery

Oplossing voor telers
De oppotmachine is een van de beste manieren voor telers om automatisering in hun productielijn in te voeren. Verhoogde productie, verbeterde productkwaliteit en -uniformiteit en verminderde arbeidsverplichtingen zijn allemaal belangrijke voordelen van een oppotmachine. Een oppotmachine biedt telers een duurzame, productieve en kosteneffectieve oplossing voor hun arbeidsproblemen.

Omdat de oppotmachine zo'n essentieel onderdeel van de productielijn is, biedt Mayer een oppotmachine voor elke maat en type teler. Hun lijn bestaat uit 10 verschillende modellen die potmaten van 5 cm tot 40 cm, verschillende capaciteiten en verschillende maten grondtrechters aankunnen.

Bellpark Horticulture biedt klanten kwalitatieve tuinbouwoplossingen zoals Mayer Potting Machines.

Voor meer informatie:

Bellpark Horticulture
www.bellparkhorticulture.com

 


Mayer
mayer.de


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven