Focus op de toekomst:

"Transities dwingen tuinbouwondernemers tot het maken van strategische keuzes"

De Nederlandse land- en tuinbouw zal de komende decennia een ingrijpende transitie doormaken. Dit blijkt uit onderzoek van de HAS Hogeschool in samenwerking met onder andere Flynth adviseurs en accountants. Om op grote veranderingen te kunnen inspelen, moeten ondernemers kritisch zijn op de houdbaarheid van hun strategie. Frank Hollaar (Sectorleider Tuinbouw bij Flynth) is van mening dat ondernemers nu al actie moeten ondernemen: “Anticiperen op de toekomst is eigenlijk geen vrijblijvende keuze meer, maar noodzakelijk voor de continuïteit van het bedrijf.”

Toekomstbeelden in 2050
Uit de toekomstverkenning van de Land- en Tuinbouw in 2050, die is uitgevoerd door HAS Hogeschool, Flynth, Achmea, ZLTO, Ministerie van LNV en Rabobank, zijn de toekomstige leidende principes voor de land- en tuinbouw naar voren gekomen. Deze principes, zoals circulariteit en ‘True Cost Accounting’, zijn gevangen in drie toekomstbeelden: Personalised food, DeltastadNL2050 en All-inclusive Social Farm- design by nature.

Voorbereiden op transitie met FlynthFocus 
Met FlynthFocus begeleidt Flynth ondernemers met het ontwikkelen van een toekomstbestendige waardepropositie en strategie. FlynthFocus geeft ondernemers een unieke kijk in de toekomst en zorgt voor de aansluiting van het bedrijf met de ontwikkelingen die komen gaan. Met FlynthFocus wordt de ondernemer in staat gesteld om vanuit de toekomst terug te redeneren naar het heden en doelgericht de eerste stappen te zetten richting het bedrijf van de toekomst. Ook persoonlijke ambities en competenties worden daarbij inzichtelijk gemaakt. Zo vallen alle elementen van de strategie samen in een werkbaar plan, waarop ondernemers steeds kunnen terugvallen bij dagelijkse of complexere vraagstukken.

Luister hier een podcast over ondernemen in 2050 met Frank Hollaar.

Voor meer informatie:
Flynth 
www.flynth.nl
info@flynth.nl


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven