Dit zijn de best gelezen artikelen van 2018

Verhalen over kwekers, een nieuw bloemetje of plantje, beursbezoeken, bouwnieuws en failissementen. In 2018 kwam het allemaal aan bod op Bloemen- en Plantennieuws. En met name die laatste categorie wordt vaak gelezen, als we kijken naar de statistieken van de 100 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar.

Failissementen en succes
Het artikel over het failissement van Potveer werd in 2018 het vaakst aangeklikt. Daarachter volgen de artikelen over het eveneens failliet gaan van TiSento, Bakker.com en ook Orchids4All, tulpenkweker Martin Braas, Mooy Logistics en Thermoflor.

Waar de een in de problemen kwam, bijvoorbeeld door schade, ging het de ander juist voor de wind. Anthura vierde zijn 80ste verjaardag, Het uitbreidende Fachjan haalde een mooie opdracht binnen, Royal Lemkes won de tuinbouw ondernemersprijs en Ter Laak Orchids werd verkozen tot International Grower of the Year, Wie het ook goed doen waren de bedrijven die vermeld werden in de Quote.

Beurzen en bouwen
Het is niet alleen maar kommer en kwel. Ook positief nieuws wordt graag gelezen. De fotoreportage van de IPM in Essen noteerde hoge aantallen, net als die van de IFTF & FHTF, de Seasonal Trade Fair de FlowerTrials, de HortiContact en de Winter Fair. LVG Plants was een hit met de vijf hectare die het bedrijf ging bouwen in Zuid-Afrika. Bouwnieuws doet het sowieso goed. Er werd massaal geklikt op de 2,5 hectare nieuwbouw van OK Plant, de nieuwe faciliteiten van Van Geel Orchideeën, de nieuwe 'bibliotheek voor moederplanten' van Dümmen Orange, nieuwbouw voor Verdel Orchideeën, Opti-flor en Floraplus en bouwplannen van Florensis.

Producten
Zetten we de producten naast elkaar, dan valt op dat de orchidee de meeste aandacht kan rekenen. Een samenvattend artikel over de phalaenopsismarkt werd het meest gelezen, net als het artikel over Wilco Verhoeven en de orchideeën die Anco Pure Vanda leverde aan een Indiaase bruiloft. Daarna volgde de Hy-pe hortensia van Sjaak van Schie en de vetplantjes van Amigo Plant. In het voorjaar waren de pioenen hot topic. En ook de verjaardag van Air So Pure werd gevierd.

Akkefietjes
Eigenaardige zaken doen ook goed klikken. Zo was het het akkefietje tijdens een jubileumfeest bij FloraHolland, de kweker die met zijn buurman in de clinch lag over een uitrit en de plantenkweker die opdook in een Amsterdamse liquiudatiezaak. Diefstal van veilingkarren, en de veiling die voor een andere diefstal flinke refunding incasseerde.

Overlijdensberichten
Aandacht was er ook voor sterfgevallen van mensen uit de sector, zoals Henk Oosterwijk, Cees van der Kruijk, Gusto van Heijningen, Leo van der Zon en Dick de Mooij.


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven