Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bloemkracht8, Bunnik

Gedroogde bloemen als alternatief voor verse bio-bloemen

Tholen – De kerst komt eraan en die kenmerkt zich door versieringen in huis. Bloemkracht8 maakt kerststukken met zoveel mogelijk biologisch materiaal. “In de kerstperiode is er weinig aanbod van bio-bloemen, maar daar hebben we een oplossing voor”, begint Els Gijsbers van Bloemkracht8. “We werken samen met de telers van de bloemen, die ons nu voorzien van gedroogd materiaal. Deze verwerken we bijvoorbeeld in sneeuwlandschappen.”

De vorige jaren maakte Bloemkracht8 ook gebruik van biologische amaryllisbollen, maar die zijn sinds dit jaar niet meer leverbaar. “Wij namen amaryllissen af van Hans Cuppen uit Noord-Limburg, maar die heeft helaas moeten stoppen met de teelt. Vorig jaar lagen zijn amaryllissen bijvoorbeeld ook nog bij De Groene Winkel. Nu kopen we ze via de groothandel met het MPS-A-keurmerk. Dat is een milieukenmerk vanuit de sierteelt. Dat is niet hetzelfde als biologisch, maar wel een goed alternatief.” Els gebruikt ook een alternatief voor kerststerren. “We gebruiken gedroogde sieruien, want die zien er namelijk ook uit als kerststerren!”

Abonnementen
Bloemkracht8 heeft vooral abonnementen. “Abonnementen zijn onze corebusiness. We leveren nu aan onze abonnees kerstdecoraties die een paar weken meegaan. Daarnaast hebben we ook losse bestellingen.” Bloemkracht8 levert lokaal – in de omgeving van Utrecht – en heeft daarvoor sinds 2,5 jaar een elektrische bus die wordt opgeladen met de stroom van zonnepanelen.

“We leveren ook losse boeketten, verzorgen bloemen voor een uitvaart of bruiloft en geven workshops. Daarvoor werken we in het seizoen dus met bio-bloemen, maar dat is in het winterseizoen niet mogelijk. Daarom werken we nu zo veel mogelijk met bloemen met een MPS-keurmerk. In het voorjaar werken we met bollen en tulpen en vanaf juni werken we alleen maar met bio-bloemen van de tuin. De telers leveren deze direct aan ons.” Bloemkracht8 werkt buiten het seizoen met name met bloemen van Nederlandse bodem.

Els ziet de laatste jaren wel een soort ‘tweestrijd’ in de bio-bloemen sector. “Je ziet dat mensen zich meer en meer bewust worden van de teeltwijze van de reguliere bloemen. Daardoor neemt de vraag naar biologische bloemen toe. Maar tegelijkertijd is de afgelopen jaren het aantal bio-telers wel afgenomen, omdat zij te weinig afzetkanalen hebben. Gelukkig hebben wij drie kleine telers in de regio die al jaren hele mooie bio-bloemen voor ons telen”, besluit Els. 

Voor meer informatie:

Bloemkracht8
Koningslaan 5B
3981 HD Bunnik
0620604044
[email protected]  
www.bloemkracht8.nl