Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landelijke commissie Chrysant bezoekt teelt op water bij De Kruidenaer in Etten-Leur

De landelijke commissie Chrysant was tijdens de decembervergadering te gast bij bedrijf De Kruidenaer in Etten-Leur, waar onder meer op 3,5 hectare onder glas sla en kruiden op een drijvend teeltsysteem wordt geteeld. De focus ligt op basilicum en munt.
 
Eigenaar Christ Monden vertelde tijdens de rondleiding over de doorgemaakte ontwikkeling van kleine proeven naar de grootschalige, commerciële toepassing van de drijvende teelt op het bedrijf. Intussen heeft Christ al bijna 10 jaar ervaring met deze teeltwijze. 

Voortzetting onderzoek chrysant op drijvend teeltsysteem
Na de rondleiding informeerde Matthijs Blind, onderzoeker bij Proeftuin Zwaagdijk de leden van de gewascommissie over de tussentijdse resultaten van het onderzoek met chrysant op het drijvende teeltsysteem.

De komende jaren gaat dit onderzoek verder. De financiering hiervan wordt onder andere gedaan door de landelijke gewascommissie/ChrIP, Stimuflori, STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer), LTO Noord Fondsen, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (door middel van een publiek private samenwerking), Greenport Noord-Holland Noord, Dümmen Orange, Deliflor, Floritec, Van Iperen en Botman Hydroponics. Een aantal partijen financiert onderzoek dat zich naast chrysant ook op de ontwikkeling van innovatieve teeltsystemen (drijvende teelt) voor andere snijbloemen richt.

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: