Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thailand stimuleert onlineverkoop van orchideeën naar China via Alibaba

Pornchai Tarkulwaranont, adviseur van vicepremier en de minister van Handel van Thailand, was getuige van de ondertekeningsceremonie van een memorandum van overeenstemming (MvO) tussen de Thai Orchid Exporter Association en Ali Auction, een online veilingplatform onder de Alibaba Group om de export van Thaise orchideeën naar de Chinese markt via e-commerce te stimuleren.

De heer Tarkulwaranont maakte bij de ondertekeningsceremonie de plannen van het Ministerie van Handel bekend om de orchideeënafzet naar de Chinese markt uit te breiden via e-commerce door een samenwerking tussen de Thai Orchid Exporter Association en Ali Auction, China's grootste online veilingplatform voor zowel groothandels en consumenten. Dit is het meest recente resultaat van de nauwe samenwerking tussen het Ministerie van Handel en de Alibaba Group om Thaise landbouwproducten op de Chinese markt te promoten en de Thaise landbouwsector te innoveren via digitale kanalen, die deel uitmaakt van de bredere samenwerking tussen de Thaise overheid en Alibaba Group die in april is gestart 2018 om de Thaise economie te transformeren voor het digitale tijdperk.

Ali Auction wordt gehost op Taobao Marketplace, het vlaggenschipplatform voor social commerce van de Alibaba Group, dat toegang heeft tot meer dan 600 miljoen jaarlijkse actieve consumenten (vanaf 30 september 2018). Het faciliteert verschillende vormen van online veilingen door bedrijven en overheidsinstellingen, die een breed scala aan producten omvatten, zoals bloemen, kunstwerken, juwelen, auto's en verzamelobjecten. In de eerste fase zullen de Thai Orchid Exporter Association en Ali Auction zich richten op het promoten van de sales van Thaise orchideeën aan kleine bedrijven zoals online en offline bloemisten, weddingplanners, conferentieorganisatoren en restaurants in China, terwijl ze ook individuele aan consumenten leveren, met uitzicht op uitbreiding in de toekomst.

"De ondertekening van het MvO zal een belangrijke stap zijn in de uitbreiding van de orchideeënhandel, die tot op heden nog steeds voornamelijk via traditionele kanalen plaatsvindt. Thaise orchideeëntelers moeten zich aanpassen aan digitale trends om in de toekomst te kunnen concurreren", aldus de heer Kasan Chavanapanit, voorzitter van de Thai Orchid Exporter Association. "China is een belangrijke markt, aangezien de waarde van Chinese bloemenhandel via het online kanaal in 2018 4,6 miljard euro bedroeg en de waarde zal naar verwachting met 70 procent stijgen in 2019."

Door kopers direct te verbinden met de producenten van de producten, biedt Ali Auction kopers een vertrouwde productkwaliteit voor kleine bedrijven en belooft het de consument meer concurrerende prijzen en een langere houdbaarheid van de bloemen. Het pre-sale model zal het ook voor orchideeënkwekers mogelijk maken om hun productie beter te plannen op basis van de werkelijke behoeften van de klant. "We hebben bewezen successen geboekt bij het overbruggen van de kloof tussen Chinese kopers en buitenlandse bedrijven zoals Nederlandse tulpenleveranciers en Israëlische diamantleveranciers. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met de Thai Orchid Exporter Association Thaise orchideeënkwekers meer potentiële klanten in China zullen kunnen bereiken die voorheen niet op traditionele wijze bereikbaar waren", zei Jun Zhen, Business Development Manager bij Ali Auction.

Het Ministerie van Internationale Handel heeft er alle vertrouwen in dat China met zijn groeiende koopkracht een van de belangrijkste exportmarkten van Thailand zal zijn. Orchid, als een van de symbolen van Thailand, is een belangrijke productcategorie in zijn inspanningen om de Thaise export te stimuleren. Thailand is momenteel 's werelds grootste exportmarkt voor orchideeën, met als bestverkopende soorten Dendrobium, Aranda, Arachnis, Oncidium en Vanda. Het ministerie is er klaar voor om de Thai Orchid Exporter Association te ondersteunen bij het exporteren van hoogwaardige orchideeën naar de Chinese markt en om het imago van Thaise orchideeën te verbeteren.

Op basis van gegevens van het Ministerie van Handel wordt de waarde van de wereldwijde orchideeënmarkt geschat op 358 miljoen euro en de meeste orchideeën die op de markt zijn, komen uit tropische gebieden. Er zijn momenteel meer dan zestig grote afzetmarkten voor orchideeën over de hele wereld, met de Verenigde Staten, Japan, Vietnam, China en Italië die 68 procent van de wereldwijde import van orchideeën vertegenwoordigen. Thailand is 's werelds nummer één exporteur van orchideeën is, terwijl Nederland de grootste exporteur van orchideeplanten ter wereld is. Andere belangrijke orchideeënproducenten zijn Taiwan, Singapore, Nieuw-Zeeland, China en Zuid-Korea.

Voor meer informatie:
www.moc.go.th

Publicatiedatum: