Andreas Pellens, Pellens Hortensien:

"Betere beworteling hortensia's dankzij muls"

Hoe kunnen we betere beworteling bewerkstelligen voor hortensia's in de vroege stadia van de teelt? Dit jaar stortte de Duitse teler van jonge en volgroeide hortensia's Pellens Hortensien zich op deze vraag - en met succes. De resultaten worden gepresenteerd op de IPM in Essen (Duitsland) van 22 tot 25 januari 2019.

"We controleren voortdurend onze teeltprocessen om onze productkwaliteit gestaag te verbeteren", legt Andreas Pellens, manager van Pellens Hortensien, uit. "Tijdens het seizoen van dit jaar hebben we een betere beworteling nagestreefd." Pellens Hortensien heeft voor het eerst muls op de toplaag van de plantenbakken geplaatst. Pellens heeft zijn oppotlijn aangevuld met de bijbehorende machines. Het resultaat: "Aanzienlijk betere, meer gelijke beworteling en minder onkruid," vertelt Pellens. We kunnen ook water besparen vanwege verminderde verdamping. Vooral tijdens de hete en droge zomer van 2018 was dit effect sterk merkbaar. Het is een ondersteuning voor een goede ecologische balans, voegt Pellens toe. Tijdens de IPM kunnen bezoekers een eigen indruk krijgen van de wortels op stand 2E25 van Pellens.


Pellens Hortensien gebruikte muls voor de toplagen van de plantenbakken

Versterking voor de 'Colour Club‘
Bovendien is het onderwerp van de gemengde plantenbakken verder onderzocht. "Ons nieuwe merk 'Colour Club', dat we vorig jaar introduceerden, werd positief ontvangen", aldus Pellens, die melding maakt van een goede afzet. "We zijn hieraan blijven werken en kunnen nu voor het komende seizoen langlevende, aantrekkelijke hortensiamixen aanbieden." Kant-en-klare mixen in de vorm van Trios, Quattros en Multi-Mixed hanging baskets met Hydrangea macrophylla behoren tot dit assortiment. En natuurlijk zullen "Everbloom", de hortensia's die bloeien uit de nieuwe spruiten en de volle hortensia's van de "You & Me"-series ook deel uitmaken van het brede assortiment van Pellens dat zal worden getoond op de IPM.

Hortensia's geteeld met muls voor betere wortels

IPM Essen
De IPM Essen vindt plaats in het Duitse Essen van 22 tot 25 januari. Meer dan 1.500 exposanten zullen hun producten en diensten presenteren. Ook Pellens Hortensien zal deze show bijwonen en hun stand is te vinden in 2.0, standnummer 2 E 25.

Voor meer informatie:
Pellens Hortensien

Andreas Pellens
St.-Adelheid-Weg 9
47608 Geldern
Tel. +44 (0) 2831 134010
E-Mail: andreas@pellens-hortensien.de
www.pellens-hortensien.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven