Stolze over de introductie van de 800 µmol LED-module Philips Toplighting:

"We komen steeds dichter bij het 1:1 vervangen van SON-T"

De populariteit van LED belichting in de tuinbouw groeit fors. Zoals bij tomatenteler Den Boschkant afgelopen zomer nog te zien was, kiezen steeds meer telers in verschillende teelten voor het belichten met LED of het nu bestaande bouw of nieuwbouw betreft.

Zoals bij alle technologische producten het geval is, blijven de ontwikkelingen van LED doorgaan. Wat we een paar jaar geleden niet voor mogelijk hielden, is nu toch niet zo'n 'gekke' gedachte of zelfs al realiteit.

Philips heeft recent een nieuwe GreenPower LED Toplighting module ontwikkeld. Een krachtigere module met een output van 800 µmol en een efficiëntie van 3.0 µmol/J (vergelijking SON-T 1.7 µmol/J). Deze module is een uitbreiding op het bestaande assortiment van Philips waardoor nog beter op de wensen van de klant kan worden ingespeeld.

Toplight 2.1 800 µmol: de voordelen en mogelijkheden
"Het klinkt vast bekend in de oren als wij zeggen dat de mogelijkheden met LED enorm zijn. Met de introductie van de Toplighting 2.1 komen we steeds dichter bij de 1:1 vervanging van SON-T, dit geeft een aantal voordelen", laat Stolze weten. Zij hebben een aantal van deze voordelen op een rijtje gezet:

  • Door de hoge output kan er met minder modules dezelfde lichtintensiteit worden bereikt. In dat geval is het belangrijk voldoende hoogte te hebben in de kas, zodat een optimale lichtverdeling kan worden gerealiseerd.
  • Minder modules staat gelijk aan minder schaduwvorming. En ondanks dat de module een stuk krachtiger is, is de module slechts 5,5 centimeter breed en 126 centimeter lang.
  • Bij minder hoogte zijn de Toplighting 1.2 modules (output 520µmol of 620 µmol) een betere keuze. Om eenzelfde lichtintensiteit te bereiken, zijn meer modules nodig wat de lichtverdeling ten goede komt.

Voor meer informatie:
Stolze
info@stolze.nl
www.stolze.nl

Tom Markus
tommarkus@stolze.nl 
0174 513779
06 22040243


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven