"Ethiopië moet institutionele capaciteit opbouwen om geothermische bronnen aan te boren"

Energie-experts hebben de Ethiopische overheid geadviseerd om  institutionele capaciteit op te bouwen om zo het enorme geothermische energiepotentieel aan te boren. 

Tijdens een workshop die werd georganiseerd door de Wereldbank liet een groep van geothermische experts weten dat het land de juiste instituten, regelgevende instanties en human resources afdelingen moet gaan opzetten om hun enorme geothermische energiepotentieel te gaan gebruiken. De experts lieten weten dat, hoewel Ethiopië de potentie heeft om 10.000 MW elektriciteit te produceren met zijn enorme hoeveelheid geothermische bronnen, het nog niet de ontwikkelingsfase van buurland Kenia heeft bereikt, dat 650 MW elektriciteit genereert uit geothermische bronnen. Hoewel Ethiopië in de jaren 70 al is begonnen met het verkennen van het geothermische potentieel, staat de sector nog in de kinderschoenen. 

De minister van Water, Irrigatie en Elektriciteit, Sileshi Bekele, zei dat het gebruik van hernieuwbare energiebronnen een prioriteit is van het land en dat zijn ministerie de ontwikkeling en uitvoering van beleidsregels en wetgevingen volledig steunt. Geothermische energie is een betrouwbare energiebron en bovendien milieuvriendelijk. "Het ministerie promoot de ontwikkeling en het gebruik van nieuwe en hernieuwbare energietechnologieën om te voldoen aan de groeiende vraag naar elektriciteit in ons land en om klimaatsverandering tegen te gaan," liet Sileshi weten.  

Lucio Monari, hoofd energie en winningspraktijken bij de Wereldbank, vertelde dat de Bank Ethiopië geassisteerd heeft bij het ontdekken van zijn potentieel in de geothermische sector. Volgens Monari is het bekijken van de geothermische mogelijkheden kapitaalintensief en risicovol. "De private en publieke sector zouden samen meer kunnen doen om geothermische bronnen te ontwikkelen."

Lees meer op The Reporter (Kaleyesus Bekele)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven