Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PUURGroenten

"Goed voorbeeld van hightech tuinbouw"

Op 1 maart 2018 bezochten deelnemers van de cursus "Hydroponics in Hightech Tuinbouw" het bedrijf PUURGroenten. PUURgroenten teelt al jaren succesvol kruiden, mini en micro groenten en eetbare bloemen op water op een duurzame wijze. De cursisten werden op het bedrijf rondgeleid door de enthousiaste eigenaar Han Lammers die deze nieuwe aanpak voor productie van planten en de marktkansen die dit met zich meebrengt toelichtte.



Een rondleiding op het bedrijf, kennisdeling over hydroponics en inzage in het businessmodel maakte deze dag tot een inspirerende bijeenkomst. De cursus is een samenwerking van Proeftuin Zwaagdijk met HAS Hogeschool Den Bosch en vindt plaats bij de Proeftuin Zwaagdijk.



Teelt op water
In de hightech tuinbouw doen zich allerlei innovaties voor in de ontwikkeling van teeltsystemen. De afzetmarkt voor groenten en bloemen vraagt om teeltmethoden die meer duurzaam zijn. Er wordt daarom al jarenlang onderzoek gedaan naar gesloten teelten zonder daglicht en bijpassende hydroponic teeltmethoden, meer bekend als Teelt op Water. Om telen zonder daglicht tot een succes te maken, is naast de kennis over LED recepten ook de kennis van plantenfysiologie en waterhuishouding in deze teeltsystemen cruciaal. Puur Groenten en Proeftuin Zwaagdijk zijn partners in het project Teelt op Water in het EFRO-project EVERGREEN, waar zij samen met andere Noord-Hollandse bedrijven onderzoek doen naar deze innovatieve vorm van telen.

Bron: Greenport Noord-Holland Noord
Publicatiedatum: