Een grote groep amateurfotografen heeft ook dit jaar gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling om mee te doen aan de fotowedstrijd. De bedoeling was om het thema ‘Erfgoed’ op creatieve wijze in beeld te brengen. Dat was ook dit jaar geen eenvoudige opdracht, omdat belichting en compositie een belangrijke rol spelen bij het maken van een kwalitatief goede foto. Het aantal inzendingen was ongeveer hetzelfde als in voorgaande jaren. Uit tien genomineerde inzendingen heeft de jury de drie winnende foto’s gekozen.

De uitslag en het juryrapport
Op de eerste plaats is de inzending geëindigd van Marcel Batist uit Naaldwijk. Een terechte winnaar volgens de jury, omdat de foto een prachtige weergave van het thema ‘Erfgoed’ is: wapperend (was)Goed tegen een strak blauwe lucht voor de Oude Kerk.


foto prijswinnaar Marcel Batist

De tweede prijs is voor Piet Zuiderwijk uit Leidschendam. Zijn foto is een interessant, bijna beklemmend beeld van de tentoonstelling en de themabloem achter de grote tralies van het koorhek (erfgoed).

De foto, die een derde plaats heeft verdiend, is gemaakt door Marion van Nimwegen uit Monster. Het is een mooie overzichtsfoto van de tentoonstelling met op de achter de ‘Malle’ molen en de themabloem: de gladiool!

Prijsuitreiking
De prijzen zijn uitgereikt tijdens een bijeenkomst op vrijdagavond 17 november, die speciaal georganiseerd is voor de vele vrijwilligers van de Nationale Zomerbloemententoonstelling.
De organisatie is heel blij met het grote aantal ingestuurde foto’s en hoopt dat er volgend jaar weer veel fotograferende bezoekers aan de wedstrijd meedoen. De uitslag en ingestuurde foto’s zijn te vinden op www.nzbt.nl.

33e editie - 2017
De Nationale Zomerbloemententoonstelling vindt volgend jaar plaats van donderdag 6 t/m zondag 9 september 2018.

bron: nzbt.nl