Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Singapore wil groen op en aan gebouwen verdubbelen

Afgelopen week tijdens de conferentie en beurs GreenUrbanScape Asia heeft tweede minister van Nationale Ontwikkeling Desmond Lee nogmaals aangegeven dat Singapore het groen op en aan gebouwen wil verdubbelen.

Momenteel is er zo’n 100 hectare van dit soort stedelijk groen en dat moet 200 ha worden voor 2030. Om dit te bereiken, is het Lush programma in het leven geroepen. Dit geeft een financiële stimulus om apparatuur die gewoonlijk op het dak staat (bijvoorbeeld airconditioning, liftmotoren, communicatieapparatuur) te verhuizen naar een lagere verdieping. Meer groen in deze “City in a Garden” moet zorgen voor meer biodiversiteit en een aangenamere leefomgeving.


bron foto: Green Roof Technology

Als onderdeel van deze vergroening wordt ook urban farming verder gestimuleerd. Zowel de Urban Redevelopment Authority als de Agri-Food and Veterinary Authority (AVA) laat in de media weten nieuwe initiatieven te stimuleren.

Ook Nederland heeft een publiek-privaat consortium, de Urban Farming Partners, om hier inhoud aan te geven. Mocht u meer willen weten, neem dan contact op met sin-lnv@minbuza.nl.

Voor meer informatie, zie o.a. deze artikelen op The Straits Time.

bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Publicatiedatum: