Trade Fair:

Nederlandse sierteelt speelt zich in de kijker

Tholen - "Het mag weer een onsje meer zijn", is een van die kernachtige uitspraken, die de sfeer op de Trade Fair in Aalsmeer aardig lijken samen te vatten. Kosten nog moeite worden gespaard, om het bedrijf leuk in de kijker te spelen. En er gebeurt een hoop, zowel aan de voor- als achterkant: er wordt druk geïnvesteerd, gebouwd en uitgebreid, en bedrijven in alle schakels van de keten lijken elkaar in tal van samenwerkingsverbanden te vinden. Aan die 'achterkant' vinden ook minder tastbare, maar daarom niet minder reële veranderingen plaatst op gebied van logistiek, globalisering en vooral digitalisering.

Grote woorden, waar verstandigere mensen verstandigere dingen over kunnen zeggen. Wij vermaken ons er met rondneuzen, nieuwtjes oppikken en foto's maken. Later op deze plaats volgt dan ook een uitgebreide fotoreportage, hieronder vast een korte impressie:


Team Colors of Nature, dat rond deze tijd viert alweer 12,5 jaar te bestaan met in het midden Jan van der Ploeg van de veiling.


Elly van Kampen en Fred van der Meer van Floritec Breeding met rechts op de vaas enkele nieuwe kleuren (de Pearl en de White) in de Romance serie.


Carla Kerklaan, Lucas Vos, Eric Moor en Vivian Reijs, gisteren bij de aftrap van de 'Vivion Vrijwilligersactie' (zie het bericht verderop in deze nieuwsbrief).


Green Connect, Rose Connect en OZ Import introduceren deze week de nieuwe naam voor het platform waar hun aanbod van de bij hun aangesloten kwekers op samen komt. Dit platform heeft de naam “Coloríginz” gekregen. Op de foto het team dat het platform op de kaart moet gaan zetten.


Stefan Slijkerman en Stef Berkhout van Slijkerman Kalanchoe, met een inderdaad flitsende stand. Achter aan de wand hangen meer dan 3000 vaasjes met in elk wat water en natuurlijk een mini-kalanchoë.


Vincent Verbaeys van Gediflora, uiteraard bekend van de bolchrysanten, maar toch ook zeker van de Belgian Mums, het biertje (zichtbaar op de voorgrond) met chrysanten extract.


Marco van Zijverden, directeur DFG, reikt ook dit jaar weer de Dutch Flower Awards uit.

Dirk Hogervorst, uitvoerend directeur Aleia Roses, presenteerde het bedrijf kort aan publiek en media bij gelegenheid van de lancering van de eerste echte Aleia Roos.

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven