Van der Sar Import uit De Lier in Nederland levert in 2018 manden en bloemisterijproducten die gemaakt zijn van duurzaam geoogst rotan uit Indonesië. De manden worden gemaakt in de fabriek van Van der Sar Import op Java.

Van der Sar Import introduceert de duurzame rotanproducten onder het merk Terima Kasih, wat Indonesisch is voor “bedankt”. Elk product is voorzien van een eigen Terima Kasih label.

Het unieke aan het duurzame rotan Terima Kasih is dat Van der Sar Import de duurzame manden niet alleen importeert, maar juist een stap verder gaat. Van der Sar Import werkt met rotan oogsters, die enkel op duurzame wijze rotan oogsten in de oerwouden van Indonesië voor de eigen fabriek van Van der Sar Import op Java. Hiermee heeft eigenaar Gerard van der Sar de hand in het hele proces van oogst van rotan tot en met de productie van de manden.


beeld: Terimah-kasih.eu

Van der Sar import heeft hiermee een belangrijke stap gezet richting een duurzame leefomgeving van de lokale bevolking. Door de betrokkenheid en de nauwe samenwerking met diverse lokale partijen helpt Van der Sar Import het tropisch regenwoud in stand te houden, de lokale bevolking jaarrond werk te bieden en van een fatsoenlijk inkomen te voorzien. Een basis voor een betere toekomst voor de gemeenschap.

Trade Fair
Terima Kasih wordt op 8, 9 en 10 november geïntroduceerd op de FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer. Van der Sar Import en de rotan manden van het merk Terima Kasih zijn te vinden in Stand 50.17.

Terima Kasih
De merknaam Terima Kasih is Indonesisch voor “bedankt” en staat voor de dank aan de koper/consument die de keuze maakt voor duurzaam rotan en daarmee kiest voor het behoud van het tropisch regenwoud, kiest voor de betere toekomst voor de lokale bevolking en dus het duurzame gedachtegoed ondersteund.

Elke product is voorzien van een Terima Kasih label, wat verwijst naar de website www.Terimah-Kasih.eu. Op de website vindt de consument informatie over de wijze waarop de gebruikte rotan geoogst is en de omstandigheden die gecreëerd zijn voor de medewerkers.

Zie ook dit artikel over het project van Van der Sar in Indonesië, dat eerder op BPnieuws verscheen

Voor meer informatie:
Van der Sar
Gerard van der Sar
Leemolen 70
2678 MH De Lier
T: +31 (0)174 52 00 52
E: sales@vandersar.nl
www.vandersar.nl